Корейската дизайнерката И Хе-ми на сцената на SFW AW 19/20
Посолството на Република Корея в България, съвместно с корейския Център за популяризиране на ханбок представят дизайнерката И Хе-ми

Участието на модната дизайнерка в България е част от съпътстващите събития, организирани от МИКТА (международна дипломатическа организация, обединяваща държавите Мексико, Индонезия, Република Корея, Турция и Австралия) в България.

И Хе-ми е дизайнер, собственик на Saimdang – известен ханбок бутик в Сеул, университетски преподавател, както и носител на множество награди в своята родина. Вниманието ѝ в последните 20 години е фокусирано върху традицията, историята и съвремието на Република Корея. Колекцията, която тя ще представи в София е вдъхновена от корейската национална носия „ханбок“ – изчистените линии, нежността на коприната, източно-азиатската символика. Според нейните думи, „ханбок“ отразява същността на Корея по своеобразен начин, не само цветовете наподобяват корейската природа, но и вложените усилия (направата на някои от облеклата отнема близо година) разкриват характера на корейците.

*ханбок – традиционна носия в Корея, която днес се носи само при важни случаи, празници или церемонии

Мода

Свързани Публикации