Корицата, за която всички говорят
Новият вицепрезидент на САЩ Камала Харис се появи на корицата на VOGUE и целият свят има какво да каже по въпроса…

Първа точка от оспорваната в социалните мрежи корица е изборът. За февруарския брой на модната библия са създадени две корици и (грешка или не) бе избрана по-кежуал визията на Камала Харис. Екипът на вицепрезидента е гласувал желанието си за по-формална корица на списанието, където Харис е в бледосиньо сако на Майкъл Корс. САЩ обаче осъмна с корица на Камала в спортно-елегантен костюм и кецове Converse на босо.

Потребителите в социалните мрежи намират корицата за безвкусна, а фонът зад Камала Харис е също толкова одумван, колкото и самата тя. На пръв поглед небрежно “нахвърляните” пердета и сатенени метри плат в розово и зелено, всъщност са препратка към студентското сестринство (sorority), в което е членувала Харис като млада. Това обясниха от издателството и подчертаха, че изборът на корица е за да покажат колко земна, достъпна и отворена към промяната е Харис.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Global Network (@vogue)

Сред обществото цари раздвоение относно новият президент на САЩ и неговия кабинет, начело с Харис. Тя е глътка свежест, за търсещите равенство, но и трън в очите на по-консервативно настроените общности.

 

Камала Харис е и първата жена вицепрезидент и първият вицепрезидент на САЩ с индийски произход.

VOGUE определно са фенове на новият кабинет на правителството, но доколко е правилно модната медия да взима страна? Може би, ако имаше и други жени вицепрезиденти и те щяха да са на корица?

Но ето че Мишел Обама е била корица на VOGUE, цели три пъти докато съпругът ѝ бе действащ президент.

Хилъри Клинтън не само бе корица на VOGUE в първите си години на първа дама, но и бе поместена на страниците на списанието, докато бе в предизборна битка с Доналд Тръмп за президентския стол. И бе подкрепена от изданието в надпреварата.

Мелания Тръмп е била корица на VOGUE, но през 2005 година, когато се омъжи за Тръмп и позира със сватбената си рокля за $100,000 на John Galliano. Но нито веднъж като първа дама на САЩ. Докато бе първа дама на Щатите не се появи на корицата…

Е, VOGUE май хич не харесват Тръмп… как мислите? И има ли място за политически пристрастия в модния свят?

 

 

PHOTO COURTESY: VOGUE

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации