Кралицата е само една и нейното име е… Фреди Меркюри
За съжаление живеем в свят, в който яйце събира 46 милиона лайка за борени дни и Рами Малек играе Фреди Меркюри

“Бохемска рапсодия” уби! Така по-модерно да се изразя, отвя всички на “Златен глобус” и всеки очаква, че може същото да се случи и на Оскарите, чиито номинации ще излязат само след няколко дни. Ако това се случи няма да ми хареса. Както не ми хареса Рами Малек в ролята на Кралицата.

Не ме разбирайте погрешно, Рами Малек е чудесен актьор, отдаден, чаровен, старателен. Но просто не е Фреди Меркюри. Едва ли ако друг бе изиграл ролята в Bohemian Rhapsody щеше да ми хареса. Кралицата просто не може да бъде изигран. Аз съм луда фенка на Фреди, като под луда разбирайте, че ако се намерим на едно и също място след смъртта, искам да се срещна първо с него. Той изпреварва в листата Цезар, Александър Велики и Стивън Хокинг… Но това е друга тема.

Та макар и само с два сантиметра разлика (които понякога са си много), Рами просто не успя да пресъздаде величието на Фреди, който, макар и само 1,77, винаги ми е изглеждал като исполин.

И да всички знаем, че Мекрюри е бил хомосексуалист. Но стига! Говорих с мъже, които определено не питаят топли чувства към тези с различна от “стандартната” сексуалност. И думите бяха едни и същи всеки път – “Фреди беше мъжкар”. Дори и когато ти казва “darling“… И понеже нямам удоволствието да помня Фреди Меркюри жив, онези които са го имали, определено не харесаха Рами Малек в ролята на легендарния вокалист на Queen.

Тази статия стана някак си доста хейтърска, а не е в това идеята, защото аз не съм нито филмов критик, нито претендирам за обективно мнение, тук просто казвам, че не ми хареса.

Въпреки всичко, филмът Bohemian Rhapsody ме накара да пея, да се ядосвам, (и доста глуповато) да се надявам да свърши различно от познатата история. Обаче ми хареса, как завърши. Грандиозно – с музиката, която никога няма да умре, с величието на Фреди на сцената – там, където винаги е бил щастлив. А Рами Малек е дал всичко от себе си.

 

Кадри: Youtube

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации