Красота, изкуство и история в арабския Лувър
Сега можете да разгледате спиращия дъха арабски Лувър безгрижно носейки се по водата с каяк

Представяме ви Лувъра в Абу Даби, който ще преобърне представите ви за музей. Неговото построяване коства 10 години и изключително сериозна сума пари, но той успешно отваря вратите си за посетители през 2017 и продължава да бъде един от най-вълнуващите музей и до днес.

(Photo by Luc Castel/Getty Images)

Разположен на остров Саадият, Лувърът в Абу Даби е един от най-атрактивните музей в света, а виновник за това същинско произведение на изкуството е френският архитект Jean Nouvel.

(Photo by Tom Dulat/Getty Images)

Неговите бели стени улавят отражението от водата на Персийския залив, а слънцето скромно “наднична” през уникалните 7850 метални звезди в музейния купол, създавайки усещането за “дъжд от светлина“.

(Photo by Luc Castel/Getty Images)

Посетителят трудно може да придобие реална представа за внушителните размери на модернистичния музей, докато не прекоси неговите постоянни галерии, разположени върху площ от 6400 квадратни метра.

(Photo by Luc Castel/Getty Images)

Сам по себе си, Лувърът в Абу Даби е една изключително сериозна причина да се отправим към ОАЕ още сега, но неговата атрактивност не се изчерпва с внушителната архитектура и спиращите дъха история и изкуство, които се крият вътре. Сега има и един нов, още по-вълнуващ начин да го разгледате, а именно – с каяк.

https://www.instagram.com/p/BwJFMOTndBo/?utm_source=ig_embed

Sea Hawk Water Sports организират благоприятни за околната среда екскурзии, които несъмнено ще ви оставят траен спомен от едно несравнимо преживяване. За магическата 60-минутна обиколна не ви е нужен предишен опит, тъй като ще бъдете придружени от професионалист, който ще се погрижи за вашето приятно плаване измежду красота, изкуство и история.

https://www.instagram.com/p/By0Ay5xpfsN/

Снимки: Getty, Instagram

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации