Круизната колекция на Gucci е посветена на репродуктивните права на жените
Красота, история, религия и важни социални проблеми в круиз колекцията на Gucci

Като един истински творец, Alessandro Michele умее да преплита минало и бъдеще по изключително стилен и красив начин. Това, той доказа за пореден път на круизното дефиле на Gucci, което се състоя на 29-ти май в Рим.

https://www.instagram.com/p/Bx95z-VCdVB/

По случай представянето на последната круизна колекция на Gucci, Cruise 2020, креативният директор Alessandro Michele отведе гостите на дефилето в Musei Capitolini – един от най-старите музеи в света. Michele споделя, че тази локация има специално значение за него, защото като дете е прекарвал голяма част от времето си там и именно в Musei Capitolini е потърсил вдъхновение за тази атрактивна колекция.

https://www.instagram.com/p/Bx-hFOmgofA/

https://www.instagram.com/p/ByA5JkAi3tC/

Освен чрез напоената с история локация, Gucci Cruise 2020 ни пренесе обратно в миналото и чрез редица интересни елементи, като древногръцките акценти в някои от дизайните.

https://www.instagram.com/p/ByDD_1ZigvC/

https://www.instagram.com/p/ByGWe9lg5mm/

Това пътуване назад във времето бе умело преплетено и с връщане обратно към настоящето и социалните проблеми, които са го превзели. В круизната си колекция, италианската модна къща Gucci включи редица дизайни, които демонстрират несъгласие със забраната на абортите, която бе наложена в няколко щата в САЩ, предизвиквайки вълна от дебати.

Едно от облеклата, посветено на репродуктивните права и свободата на избор на жените бе дълга, плисирана рокля с избродирани върху нея матка и яйчници.

https://www.instagram.com/p/ByCY3iEiS43/

Други дизайни, дело на Alessandro Michele, които носят същото послание, включваха надписа „Моето тяло, моят избор“, както и датата 22.5.78.

https://www.instagram.com/p/ByBCnbSiOAC/

https://www.instagram.com/p/ByBE4mXiAtA/

Дизайнерът Alessandro Michele разкрива, че дрехите му са химн на свободата и начинът, по който той се бунтува срещу определени стереотипи и засяга важни теми от настоящето. Също така, от Gucci държат да подчертаят и, че еднакво силно подкрепят равните права и на двата пола.

„Жените трябва да бъдат уважавани и вземани предвид също колкото и мъжете. Те трябва да имат свободата да правят избор, дори това да е аборт, който е един от най-трудните.“

https://www.instagram.com/p/ByFj0hFgM_o/

Сред гостите на модното шоу бяха личности като Elton John, Zoe Saldana, A$AP Rocky, Salma Hayek, Harry Styles и други.

https://www.instagram.com/p/ByBIUoBJTpg/

https://www.instagram.com/p/ByF_D15J-yQ/

https://www.instagram.com/p/ByDlkPoCr7_/

Тук и сега можете и вие да се потопите в неустоимата атмосфера на това значимо модно шоу с още кадри от Gucci Cruise 2020:

https://www.instagram.com/p/ByBTZEQC__Q/

https://www.instagram.com/p/ByBiU6DCJ-6/

https://www.instagram.com/p/ByCu5WgCV-D/

https://www.instagram.com/p/ByDVO_SiGtN/

https://www.instagram.com/p/ByE9q-pC0VV/

https://www.instagram.com/p/ByFU01jA288/

https://www.instagram.com/p/ByFrWIoghog/

https://www.instagram.com/p/ByF0m-GAyEt/

https://www.instagram.com/p/ByGBw-fgZK2/

https://www.instagram.com/p/ByG16LnA-Tw/

Снимки: Instagram

Мода

Свързани Публикации