Майките над 30 раждат и отглеждат по-интелигентни деца
Майките в по-напреднала възраст раждат и отглеждат по-интелигентни деца, съобщават колегите от omed.bg

Тенденцията за късна бременност е много широко разпространена и продължава да бъде предпочитана от много съвременни майки. Това е така, защото професионалното развитие се е превърнало в приоритет за много жени. Освен това, много жени и мъже искат да осигурят себе си и да създадат дом преди да си родят и дете.

Жените, които избират да имат дете след 35 години, обаче, се чувстват притеснени от това, че късната бременност може да крие своите рискове. От една страна, забременяването след определена възраст носи със себе си редица опасности. От друга, обаче, проучвания показаха, че жените, които стават майки в 30-те си години отглеждат по-интелигентни деца.

Това заключение се основава на по-големия опит и и по-зрелия начин на мислене на жените след 30. Те са по-добре образовани, имат по-високи доходи, най-вероятно поддържат стабилна партньорска връзка, живеят по-здравословно, търсят женска консултация по-рано и планират своята бременност от рано.

Жените, които са по-зрели и на по-голяма възраст са обикновено с висше образование и с много опит в живота, което означава, че могат да предадат много ценни знания на своите деца.

Според учените, жените в по-напреднала възраст не са толкова склонни да пушат по време на бременност, тъй като съзнават рисковете от това и предпочитат да направят всичко възможно за запазването на здравето на детето. Освен това жените след 35 години забременяват понякога по-трудно или са имали обстоятелства в живота, които не са им позволявали все още да имат дете, което прави бременността много желана и те дават много усилия и енергия за това да се грижат за себе си и бебето.

Децата на по-възрастни родители имат възможността да опознават един по-богат и интересен свят.

При мъжете и жените в по-напреднала възраст има проблеми и казуси за разрешаване, които липсват при млади родители. Чувството за отговорност, което имат в себе си по-възрастните родители, помага на децата да развият у себе си увереност и чувството, че могат да се справят с живота си. Примерът за зрял и пълноценен живот е много важен, тъй като децата следват действията на своите родители, а не техните съвети.

И все пак, най-точното време за дете си остава тогава, когато самите ние усещаме вътрешно, че искаме и сме готови да предприемем стъпка.

Източник: omed.bg

Снимки: Unsplash

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации