“Мегзит”: Хари и Меган се оттеглят от кралското семейство
Принц Хари и Меган Маркъл шокираха света и британската монархия с изявление, за което никой от кралското семейство не е бил уведомен. Двамата се оттеглят от позициите си на „старши“ членове на Кралското семейство, за да работят в Северна Америка

Photo by Yui Mok – WPA Pool/Getty Images

Принц Хари и Меган Маркъл ни шокираха с новина, която никой не очакваше. Чрез дълго писмено изявление в Инстаграм, те съобщиха, че се оттеглят от позициите си на „старши“ членове на Кралското семейство.

Вместо да запълват времето си с кралски задължения, да представляват британската монархия на официални събития и да се занимават с обществени дейности от нейно име, херцогът и херцогинята на Съсекс възнамеряват да заминат за Северна Америка, където да работят и да си осигурят финансова независимост. Там те планират да се посветят главно на отглеждането на сина си, както и на благотворителна дейност, за която все още няма подробности.

Photo by Toby Melville – Pool/Getty Images

Принц Хари и съпругата му Меган не пропуснаха да пояснят, че въпреки решението им за тази промяна, те ще продължават да оказват “пълна подкрепа” на кралица Елизабет II и да изпълняват дълга си към нея.

Както изтъкват различни международни източници обаче, изглежда че новините не просто не са били приети добре от останалата част от кралското семейство, но и дори не са били съгласувани с тях преди да бъдат обявени публично. Оказва се и че тяхното изявление нарушава протокола и се явява “обявяване на война на семейството”, както и че ще се отрази сериозно на лицето на монархията.

Освен това, някои смятат, че е изключително некоректно от страна на хергозите на Съсекс, да съобщят тези шокиращи новини, които привлякоха вниманието на всички, точно в деня преди рождения ден на Кейт Мидълтън.

Photo by Stephen Pond/Getty Images

В изявление, разпространено от Бъкингамския дворец, британското кралство заявява, че “дискусиите с херцога и херцогинята на Съсекс са в ранен стадий.”

“Ние разбираме тяхното желание да поемат по друг път, но това са сложни въпроси, които ще отнемат време за уреждане.”

Ето и пълното изявление на Меган и Хари:

След много месеци разсъждаване и вътрешни дискусии, решихме да направим преход през тази година, започвайки да създаваме нова прогресивна роля в тази институция. Ние възнамеряваме да отстъпим като „старши“ членове на Кралското семейство и да работим, за да станем финансово независими, като същевременно продължаваме да подкрепяме изцяло Нейно величество Кралицата. Благодарение на вашето насърчаване, особено през последните няколко години, се чувстваме готови да предприемем тази промяна.Планираме да балансираме времето си между Обединеното кралство и Северна Америка, като продължаваме да изпълняваме задължението си към кралицата, Общността и нашите патронажи. Животът на два континента ще ни позволи да отгледаме сина си с уважение към кралската традиция, към която той принадлежи по рождение, и семейството ни разполага с пространство, за да се съсредоточим на следващия етап от живота си, през който да създадем и благотворителна организация. Нямаме търпение да споделим всички подробности относно тази нова стъпка, докато продължаваме да си сътрудничим с Нейно величество Кралицата, Принцът на Уелс, Херцогът на Кеймбридж и всички останали. Дотогава молим да приемете нашите искрени благодарности за продължителната ви подкрепа
– Херцогът и Херцогинята на Съсекс

https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/?utm_source=ig_embed

Не сме сигурни дали решението на Меган и Хари, наричано още “Мегзит” е правилно, но сме сигурни, че не е било спонтанно. Доколкото знаем, онова, което е повлияло най-много на младото семейство, е прекаленото медийно внимание и критиките съпътстващи всяко действие на херцогинята, особено по време на бременността й.

Photo by Ben Birchall – WPA Pool / Getty Images

Снимки: Getty, Instagram

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации