Наръчник с всичко най-важно относно Met Gala 2019
Ежегодно, по случай най-бляскавото благотворително събитие, звезди от световно ниво ни омайват и вдъхновяват с пищни тоалети, които са истински произведения на изкуството. Тази година, обаче, очакваме нещо още по-грандиозно, защото организаторите на Met Gala 2019, сред които са Lady Gaga и Serena Williams, са ни подготвили изключително атрактивна тема, която предпоставя за едно от най-скандалните и внушителни издания на благотворителния бал.

След по-малко от месец ще се състои едно от най-вълнуващите и пищни събития познати на модната индустрия, а именно – Met Gala. По случай тазгодишното издание на благотворителния бал очакваме поредната ударна доза вдъхновение, което любимите звезди ще разходят по червения килим. Днес ще ви потопим в подробностите около дългоочакваното мероприятие, чиято цел е да събере средства за модната секция на нюйоркския „Metropolitan Museum of Art”.

Темата

Както всяка година, темата на Met Gala 2019 ще отговаря на тази на изложбата в нюйоркския музей на изкуството и ще предизвика известни личности и дизайнери да разгърнат своите фантазия и креативност. Идеята, на която ще се базират тазгодишните тоалети, е “Camp: Notes on Fashion” /”Камп: Бележки по модата”/.

https://www.instagram.com/p/BwDFmiYn5sU/

Темата е вдъхновена от есето на Susan Sontag “Бележки относно кемп” (1964 г.), в което американската писателка от литовски произход представя термина “камп” като “любов към неестественото – изкуство и преувеличение”.

https://www.instagram.com/p/BwHIZa1FXES/

Очакваме забавни, иронични, екстремни и ексцентрични тоалети, които ще ни оставят без дъх. Имайки предвид, смелостта и екстравагантността, които се крият в основата на тазгодишната тема, очакваме интересните личности като Lady Gaga и Rihanna да се справят блестящо и без излишни усилия със своето облекло.

Водещите

Гала вечерта ще бъде поверена на атрактивните изпълнители Lady Gaga and Harry Styles. За още по-приятна атмосфера, към поп звездите ще се присъединят Alessandro Michele от Gucci, които са спонсор на тазгодишното събитие, и тенис иконата Serena Williams.

https://www.instagram.com/p/Btx8mH1HdQx/

Гостите

На Met Gala 2019 са поканени около 183 звезди, дизайнери, филантропи и атлети. Очакваме да видим Bradley Cooper, Blake Lively и Ryan Reynolds, Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o, Jennifer Lopez и Alex Rodriguez, Lena Waithe, Tom Ford, Donatella Versace, Miuccia Prada, Pierpaolo Piccioli от Valentino, Clare Waight Keller от Givenchy, Bob Mackie, Annette de la Renta, Wendi Murdoch, Sean и Alexandra Parker, Venus Williams, Cam Newton, Nnamdi Asomugha и Kerry Washington.

https://www.instagram.com/p/Bif0r6THIbI/

Изложбата

Изложбата, също като благотворителния бал, е на тема  “Camp: Notes on Fashion” и ще включва над 200 вещи от 17-ти век до днес, сред които мъжки и дамски облекла, скулптури, картини и други. Тя ще ни прекара през онези моменти от модата, в които се преплитат ирония, хумор, пародия, в които се долавя известна доза пищност и преувеличаване.

Очакваме да видим творби на легендарни дизайнери като Alexander McQueen, John Galliano, Rei Kawakubo, Mugler, Bob Mackie и Karl Lagerfeld. Ще бъдат презентирани и някои съвременни дизайни, които покориха тазгодишните Haute Couture ревюта, като роклите с мемета на Viktor& Rolf.

https://www.instagram.com/p/BuL8pBWANog/

Изложбата ще бъде открита непосредствено след събитието – на 9-ти май 2019 г. и ще продължи до 8-ми септември.

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации