Началото на края на кралската драма
Какво се случва с Меган и Хари, 12 дни след като заявиха, че се впускат в независим живот, отвъд кралското семейство

Както може би всеки един от нас знае, преди броени дни херцогът и херцогинята на Съсекс поставиха началото на сериозна кралска драма. Това те направиха с шокиращо изявление в Инстаграм, с което обявиха, че се отказват от кралските си позиции.

В основата на драмата обаче, е фактът, че всичко това се случи без нито един член от кралското семейство да бъде предварително уведомен и то в деня преди рождения ден на Кейт Мидълтън.

https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/

Ето че скоро след като привлякоха вниманието на целия свят, Меган, Хари и кралица Елизабет II са сключили споразумение. Това научихме отново от Инстаграм, където херцогът и херцогинята на Съсекс публикуваха официалното споразумение, с което кралицата „ги освобождава“ от кралските им задължения и им пожелава щастлив живот.

Това, което прави впечатление в изявлението на Елизабет II, е личното й отношение, изразено в използването на малките имена на Хари, Меган и Арчи, вместо титлите им.

“След разговори в рамките на много месеци и по-скорошни дискусии, съм доволна, че заедно намерихме конструктивен и изпълнен с подкрепа път напред за моя внук и неговото семейство.
Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на семейството.
Признавам предизвикателствата, които са изпитали в резултат на интензивен контрол през последните две години, и подкрепям желанието им за по-независим живот.
Искам да им благодаря за цялата им всеотдайна работа в тази страна, в Общността и извън нея, и съм особено горда от това как Меган толкова бързо успя да се превърне в част от семейството.”

https://www.instagram.com/p/B7eJp7tJcXU/

В следствие на решението да се отделят от семейството обаче, двамата ще загубят кралските си титли. Това означава, че от пролетта на 2020 те няма да бъдат официални представители на кралицата, а обикновени хора, към които няма да се обръщаме с Нейно/Негово Кралско Височество.

Колкото до финансовата независимост на херцозите на Съсекс, те вече няма да получават обществени средства. Имайки предвид обаче, че именно с парите на данъкоплатците двамата освежиха имението Frogmore Cottage, те ще трябва да възстановят сумата от 2.4 милиона британски лири, използвана за ремонта.

Все пак, изглежда че Меган и Хари ще прекарват времето си главно в Канада, макар имението, което бе сватбен подарък от кралицата, да си остава техния дом на Острова.

https://www.instagram.com/p/ByBAKLCFwaf/?utm_source=ig_embed

Това, което все още не е ясно, е кой ще плаща за изключително скъпата охрана на Меган и Хари. 

https://www.instagram.com/p/B4qVHKjJDdc/

Решенията, обявени през уикенда несъмнено обещават щастлив край за двойката. Имайки предвид обаче, че интереса около тях и около началото на независимия им живот няма да стихне, не бихме казали, че можем официално да загърбим темата “Меган и Хари”. Несъмнено обаче, всичко това изглежда като началото на края на кралската драма.

Снимки: Instagram

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации