Няколко лесни начина да се справим с тъмните кръгове под очите
Да помахаме за сбогом на неприятните тъмни кръгове под очите с тези бързи и лесни домашни процедури

Почти всички сме се озовавали с тъмни кръгове и торбички под очите. Някои от нас са се сблъскали с това неприятно явление веднъж, а други се борят с него ежедневно. Това, което е ясно за всички ни, обаче, е че то се скрива трудно и никак не подхожда на ослепителния външен вид, към който се стремим всеки ден. И макар често да ги свързваме с вредните ни навици и липсата на пълноценен сън, причините за тъмните кръгове и торбичките под очите могат да бъдат много и най-различни.

Именно защото знаем колко е неприятно да прекарваме излишно време в борба с подобни несъвършенства, днес ви представяме няколко метода за бързо и лесно справяне с тях, на които се натъкнахме и които можете да приложите в домашни условия още сега:

Краставица

Краставицата е страхотно средство за разкрасяване и основна съставка в много продукти за лице и тяло. Тя ще ви помогне не само да премахнете тъмните сенки, но и да намалите торбичките под очите. Можете да се възползвате от полезните й свойства като поставите две кръгчета върху очите си и ги оставите там за около 20-25 минути.

Друг начин да използвате този полезен зеленчук е да напоите две памучени тампончета със сок от една краставица и да ги сложите върху очите си за около 15 минути. Завършете процедурата като изплакнете с топла вода.

Студен компрес

Измиване със студена вода

Бързо, лесно и освежаващо – обливането на лицето със студена вода сутрин отнема само минута, но ще ви донесе моментално усещане за свежест и дори ще ви помогне да се разсъните по-лесно.

Студена лъжица

Оставете лъжица във фризера за 10-15 минути след което я поставете в зоната на тъмните кръгове, задържайки я там, докато отново стане топла.

Лед

Напълнете тънка хавлиена кърпа с ледени кубчета и я поставете върху очите за 10 минути. Процедурата не само ще ви се стори приятна, но и ще ви отърве от подпухналите очи.

Мляко

Млякото тонизира и омекотява, а способността му да избелва кожата го прави и ефективно средство срещу тъмните сенки под очите. Един от начините да го използвате в борбата с тези несъвършенства е да навлажните тампон с мляко и да го втриете в кожата около очите с леки движения. Оставете го за 30 минути да изсъхне в зоната около очите и след това отмийте с топла вода. Друг вариант е просто да оставите напоеният тампон върху проблемната зона, отново за половин час.

Също така, ако смесите полезните свойства на млякото с тези на хляба, който е богат на витамин В, успокоява кожата и намалява раздразненията, може да получите още по-задоволителни резултати. Как? Направете паста от малко хляб и мляко, нанесете тънък слой под очите си и го оставете за около 15 минути. След това отмийте нежно маската и намажете мястото с хидратиращ крем.

Чай

Чаят съдържа антиоксиданти и е много полезен за стягане на деликатната кожа около очите. Уверете се сами, като потопите две пакетчета чай във вряща вода за 10 секунди, след което ги увийте в кърпа и ги оставете да се изстудят в хладилника. Когато това стане, настанете се удобно, сложете ги на очите си и релаксирайте така в продължение на 20 минути.

Картоф

Картофът успокоява изморените очи незабавно, като същевременно засилва кръвообращението в зоната. Първият начин, по-който може да бъде използван, е като настържете суров картоф и изцедите сока му. След това навлажнете памучни тампони с него и ги оставете под очите си за около 10 минути. Можете да завършите процеса като масажирате проблемната зона с капка зехтин.

Ако пък искате процедурата да ви отнеме още по-малко време и усилия, можете просто да нарежете суров картоф на кръгове и да поставите най-големите от тях върху клепачите за 10 минути. След това измийте лицето с хладка вода.

Всеки от тези лесни методи изглежда достоен да бъде изпробван още днес, но здравословните навици несъмнено остават най-добрият начин не просто да се справим с тези несъвършенства, но и изцяло да ги избегнем. Така че не забравяйте ежедневно да си набавяте нужната доза сън и течности.

Снимки: Unsplash

Мода

Свързани Публикации