Признание от най-висок ранг за Маутай България в началото на годината (Видео)
Местният представител на най-мистериозното байджу в светаВлад Гицоайка, посрещна директора на „Конкурс Мондиал Брюксел Спирит Селекшън“ Тиери Хайнс

Тиери Хайнс е един от най-прецизните познавачи на високоалкохолните напитки в света. Той е и сред водещите глобални специалисти в областта на все по-популярната категория спиртни напитки от Китай – байджу. „Конкурс Мондиал Брюксел Спирит Селекшън“ е най-реномираният международен конкурс, който оценява ежегодно спиртни напитки от цял свят и присъжда медали и отличия за най-добрите от тях. Г-н Хайнс е на специално посещение в нашата страна, за да връчи награди на отличили се български производители, участвали в последния конкурс, който се проведе в края на миналата година в Брюксел.

Международният експерт отдели специална част от престоя си в България, за да посети единствения Маутай център на Балканите. Той бе впечатлен от топлото българско гостоприемство и разнообразието от коктейли, в основата на които е именно знаменитото байджу, приготвени от миксолозите на Nomad Barman.

Ще ни е необходим цял живот, за да разберем мистерията на байджу. Това е най-обширната категория от спиртни напитки. 30% е продуктовият дял на байджу в световен мащаб. Само си представете това са между 8 и 12 милиарда литра производство. Това предполага огромно разнообразие и възможности. Може да има повече разлики между два вида байджу в сравнение с разликата между текила и уиски, например. Ако Вие ми кажете, че не харесвате байджу, аз ще намеря байджу, в което да се влюбите!“ – каза по време на посещението си Тиери Хейнс и допълни: „Маутай е най-качественият байджу продукт, който можете да намерите на пазара. Ето защо, ако опитвате байджу за първи път, нека това да бъде Moutai Yingbin и да е чисто. Ако, например, сте любител на опушено уиски, бих Ви насърчил да опитате Маутай, защото това е най-близката категория до тази, която познавате. Разбира се специфичната, тръпчива, цитрусова нотка е само част от всичките 1200 вкуса, които експертите откриват в Маутай и това го прави изключително подходящ за перфектния коктейлен микс.

На десетките въпроси, експертът отговори търпеливо, а след това се отдаде на дегустация на приготвените от миксолога Александър Симеонов колоритни коктейли. Основателят на Nomad Barman предложи на госта коктейл, направени с легендарния Imperial Shaker – едно ретро произведение на изкуството, съчетало мистиката на Викторианската епоха отпреди повече от 200 години и най-актуалното и модерното от съвременната миксология.

Г-н Гицойка изпрати госта с множество подаръци, сред които и позлатена юбилейна монета с лика на Свети Иван Рилски-Чудотворец!

https://www.facebook.com/Moutai.Bulgaria

https://moutai.bg/

Събития

Свързани
Публикации