РОШАВАТА ГАРГА с уникално шоу на сцената на Sofia Fashion Week AW 19/20
След кратка творческа почивка РОШАВАТА ГАРГА отново долетя на модната сцена. Брандът открива вечерта на световните марки и дизайнери с уникално шоу, а дебютът е НОЩТА НА БЕЛИТЕ КОНЕ  – една алюзия на завръщането по Александровски.

Метофори и размисли, пътуване във времето, носталгия и сантименталност, бунтарство и смиреност – събрани в 12-те модела с “гарджи” привкус. Подиуми, трендове, персонажи… превърнали се в стар приятел. Затворил си очи, разлистваш страници със спомени… в 28 лета. Препускаш с “лунен лъч в уханен мрак с блясъка на звезден прах” и шепот на един Модист.
Албена Александрова облича “новата дреха на Гаргата” в една модната инсценизация с марките:
CAFE SOCIETY by Albena ALEXANDER
EVIS PLACE
CALVIN  KLEIN
DONA KARAN
SONIA RYKIEL
YVES SAINT LAURENT
“Правя това, което ме вълнува и ми е интересно. НОЩТА НА БЕЛИТЕ КОНЕ е една арт-инсценизация чрез стилистиката на модата. Това е дрехата, различна от улицата, дрехата, която ще угоди на ценителите на некомерсиалното. Винаги, когато правя колекция се сещам за Кончаловски, който крайно негодува срещу комерсиалното изкуство и казва, че скоро ще се издигат паметници на зрителя, а не на твореца!”
“НОЩТА НА БЕЛИТЕ КОНЕ”дойде на един дъх! Това е дрехата на Личността! Ние сме в образ, ние сме в роля, ние сме това, което сме! Събрах различни имена от световната и българската мода, защото те имат какво да си кажат! И това аз го зная най-добре – 28 години в модата – от една страна като дизайнер и производител на облекла, от друга като вносител и представител на световни имена като Ив Сен Лоран, Соня Рикел, Кастелбажак и др. В тази арт-креация има  щипка лудост! И както казва режисьорът Николай Георгиев /мой учител и художествен ръководител – “Синтез на синтетичните изкуства”/ : “Да бъдеш луд не е случайност – това е дарба, дадена ни от Бога.”

SOFIA FASHION WEEK

Facebook | Instagram | YouTube

www.sofiafashionweek.com

Мода

Свързани Публикации