Силата да привличаш: Range Rover и Jaguar

Каква е модата в автомобилите през новия сезон?

Range Rover Evoque е най-успешният модел в историята на марката Land Rover. За 8 години на пазара той е награден с повече от 220 престижни международни отличия.

Новият Evoque вдига летвата и по отношение на проходимост върху всякакви терени в сектора на компактните луксозни SUV автомобили с уникално съчетание на присъщи офроуд възможности и усъвършенствани технологии, за да осигури сцепление върху всякакви повърхности и при всякакви условия. Пътният просвет е 212 мм, а предният и задният ъгъл на заход са съответно 25 и 30,6 градуса.

Приложението на Evoque InControl за смартфон осигурява на клиентите постоянна свързаност с техния автомобил, независимо къде се намират по света. Клиентите могат да откриват автомобила си, да проверяват оставащия пробег, да го заключват или отключват дистанционно, както и да затоплят или охлаждат предварително купето до желаната температура.

Новият Evoque несъмнено е готов за бъдещето с безжични актуализации на софтуера на информационно-развлекателните и автомобилните системи, което означава, че компактният луксозен SUV постоянно се усъвършенства с времето без да е необходимо да посещавате търговец. За да осигури благоденствието на пътниците, Evoque е оборудван с технология за йонизация на въздуха в купето, която премахва замърсяването на средата.

           I-PACE  на  JAGUAR вече и на Български пазар 

Новият I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора, изцяло разработени от Jaguar. Те са разположени съответно върху предната и задната ос, предоставяйки впечатляваща мощ от 400 к.с. и 696 Nm въртящ момент. С тях I-PACE е в състояние да ускори от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,8 секунди. Чистокръвният британец се предлага с AWD задвижване, което осигурява перфектно сцепление върху всякакъв вид настилки. Батерията е разположена централно между двете оси и позволява идеалното разпределение на теглото 50:50 с много нисък център на тежеста, което прави I-PACE изключително безопасен.

По отношение на дизайна едно е сигурно – на пътя няма да има друг подобен автомобил, който изглежда или се шофира като I-PACE. Елегантният му, подобен на купе силует, е повлиян от супер автомобила прототип JAGUAR C-X75. Плавните и изчистени линии на купето подчертават неговият премум характер, докато агресивната предна решетка подсказва за дързост и мощ под капака на автомобила. За да има има перфектното съчетание между охлаждане и аеродинамика, ребрата на предната решетка се отварят за охлаждане на мотора, а после се затварят при нужда.

Не по-малко впечатляващ е и интериорът в новия I-PACE. Вниманието към всеки детайл е пословично. Всички точки на допир в купето са индивидуално проектирани за максимален комфорт и наслада за водача и спътниците му.

Jaguar I-PACE Global Drive, Portugal, 2018

Новият Jaguar I-PACE се предлага с иновативна Electric Vehicle навигационна система, която оценява топографията на маршрута до дестинацията и данните от предишни пътувания, включително и стил на шофиране, за да изчисли до максимална точност възможен пробег и статус на батерията. Новият Jaguar I-PACE се предлага с иновативна информационно развлекателна система Touch Pro Duo, която се състои от 12.3 инчов дисплей за водача с висока резолюция и 2 тъч скрий дисплея на централната конзола съответно 10 и 5 инча.

Новият Jaguar I-PACE е вече наличен в България, като квотата за модела у нас е почти разпродадена.

 

       Насладете се на E-PACE & F-PACE

Докоснете се до впечатляващата SUV гама на Jaguar

 

Луксозните и спортни SUV автомобили E-PACE и F-PACE съчетават в себе си всички отличителни характеристики на Jaguar – красив дизайн, ултра прецизно управление, ненадминат премиум интериор и свръхмодерни технологии от бъдещето. Родени да бъдат различни, тези автомобили са перфектният избор за всички, които търсят водещ в класа си лукс, „котешка“ грация и пъргавина и удоволствие от шофирането, което ще оправдае и най-смелите Ви очаквания.

HyperFocal: 0

Вашият Jaguar Е-PACE или F-PACE ще бъде по-бърз и пъргав автомобил от всеки друг. И двата модела се предлагат с богата гама дизелови и бензинови агрегати. Най-впечатляващ е 5.0 литровият бензинов двигател V8 с мощност от 550 к.с. и 680 NM въртящ момент. С него F-PACE ускорява от 0 до 100 км/ч за спиращите дъха 4,3 секунди, като може да развие без проблем скорост от над 280 к/ч.

А какво да кажем за интериора на SUV гамата на Jaguar? Разкош… E-PACE и F-PACE ще Ви потопят в необятен лукс. Вниманието към всеки детайл в купето е пословичен. Пътниците са обгърнати от премиум материали, гарантиращи, че всяка точка на допир подчертава усещането за качество. Меката облицовка на вратите с хладни на допир дръжки от сатиниран хром, красиво изработената кожена облицовка на арматурното табло и тапицерията на седалките с двоен шев ще засилят усещането Ви за лукс и простор.

Наслада за окото е и информационно-развлекателната система на E-PACE и F-PACE, която е от най-новото поколение Touch Pro на Jaguar. Технология с естествено гласово управление, интерфейс с 10-инчов сензорен екран и програмируем начален екран правят

Официален представител за България Moto-Pfohe BG Ltd., а на невероятните автомобили ще можете да се насладите на Sofia Fashion Week AW 19/20. 

 

 

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.