Талантливият и успешен Chossy Latu покорява есенното издание на Sofia Fashion Week
Индонезийският моден дизайнер Chossy Latu вече пристигна в София и тази вечер ще плени гостите на SFW AW 19/20 със своето несравнимо творчество

Талантът на Chossy в сферата на модния дизайн се проявява още от ранна тийнейджърска възраст и бива доразвит между 1976 и 1978 в “London College of Fashion”, Лондон, Англия. Резултатът се вижда ясно още през 1979 г., когато Chossy е избран за победител в първия индонезийски конкурс за млади дизайнери.

От драматични сценични костюми през изискано, вечерно облекло и сватбени рокли до спечелилите му редица награди униформи, още от самото начало на кариерата на Latu, мнозина се радват на неговите творчество и талант.

През 1992 г. Chossy представлява Индонезия на The ASEAN Fashion Connection в Сингапур и е определен от пресата на ASEAN като дизайнера с най-добрата колекция.

Междувременно, в продължение на около 18 години /1982 – 2000/ той работи и като дизайнер към Iwan Tirta batik.

Chossy непрестанно впечатлява с изключителните си шоа както в Индонезия, така и отвъд –  в Сингапур, Куала Лумпур, Банкок, Тайпе, Дубай, Мумбай, Амстердам, Стокхолм, Копенхаген, Дюселдорф, Виена, Рим, Милано, Вашингтон, Ню Йорк и Южна Корея.

Неговите колекции винаги са били популярни сред правителството на Индонезия и дипломатическия кръг, актьори, певци и обществото като цяло. Неговото несравнимо творчество може да се наблюдава ежегодно и в редица модни паради.

Мода

Свързани Публикации