Френският сенат забранява изгарянето на непродадени дрехи и обувки
В името на бъдещето на нашата планета, сенатът на Франция одобри законодателство, забраняващо унищожаването на непродадени нехранителни стоки и луксозни артикули, като дрехи, обувки и козметика

Изключително приятно е да си мислим за начина, по който модата цъфти ежедневно във Франция. Тъжно е, обаче, да научим, че именно в най-стилната точка на света дрехи и обувки с тежестта на “до две Айфелови кули” на стойност милиард евро биват изхвърляни ежегодно.

Осъзнавайки трагичната реалност, Франция е готова да се заеме с разрешаването на този проблем. След като забраниха на супермаркетите да унищожават непродадена храна, което доведе до 30% ръст на даренията за благотворителност, сега Франция е решена да наложи същата забрана и върху козметика, дрехи, обувки, текстил, електроника или пластмаса и други продукти.

Така, луксозните брандове ще трябва да намрят друг начин за справяне с непродадените артикули, като рециклиране, даряване, продаване на по-ниски цени или преработка с цел повторна употреба, вместо да ги горят, активно увреждайки здравето на околната среда.

Това несъмнено са изключително радостни новини, а ние ги посрещаме с усмивка и с надеждата, че тази практика ще се разпространи и отвъд границите на Франция и, че съвсем скоро ще се превърне в общоприето разбиране по цял свят.

Снимки: Unsplash

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации