„Хари Потър и Огненият бокал“ с илюстрации на Джим Кей
На 8-и октомври е световната премиера на дългоочакваното илюстровано продължение от поредицата

Две години след появата на третата книга с илюстрации от Джим Кей, утре, 8-и октомври, феновете на Хари Потър в целия свят посрещат и „Хари Потър и Огненият бокал“. Романът се разгръща в невероятните 451 цветни страници, а изданието тежи 2,090 кг., облечено в твърди корици и обложка.

В четвъртото илюстровано издание Джим Кей пресъздава с неподражаемото си художествено вълшебство любими герои като Лудоокия Муди, българския играч по куидич Виктор Крум, Рита Скийтър, Седрик Дигъри, Фльор Делакор и още много други. Незабравими са сцените с надпреварата между „Бобатон“, „Дурмщранг“ и „Хогуортс“ за купата на Тримагическия турнир, а за българските читатели особено емблематична е илюстрацията на срещата между България и Ирландия на Световното по куидич и развяващия се български флаг.

Джим Кей прави илюстрации с помощта на моливи, бои, пиксели на поредицата от 2015 г. насам, когато излезе първата илюстрована книга „Хари Потър и Философският камък”. Остават още три книги от поредицата и почитателите на „момчето, което оживя“ ги очакват с огромно нетърпение.

***

„Егмонт“ е водещо издателство за книги и периодика в България. Мисията на компанията е да създава качествено и иновативно съдържание, което вдъхновява, образова и забавлява. В портфолиото на издателството влизат утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Рик Риърдън, Сара Дж. Маас, Джон Грийн и Вероника Рот. Сред основните му партньори са световни гиганти като Disney, Mattel, National Geographic, Hasbro, Microsoft и Mojang.

Издателството е част от водещата скандинавска медийна група Egmont с активности в 30 държави и над 6200 служители. Създадената през 1878 г. компания се развива в сфери като кино, телевизия, книги, списания, електронни игри, електронна търговия, образователни платформи и дигитални услуги. Egmont е фондация, която дарява над 13 милиона евро годишно за осигуряване на по-добър живот на деца и младежи.

Повече за „Егмонт” в България:

www.egmontbulgaria.com

„ЕГМОНТ“ и ХАРИ ПОТЪР В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ:

Facebook – Egmont.bg
Facebook – Harry Potter.bg

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации