Хотелът на пясъците в Саудитска Арабия
Саудитска Арабия е на път да се превърне в туристическата дестинация на бъдещето със смелите си проекти

Курорт под пясъците на пустинята – един амбициозен проект, вграден в пясъчник близо до Хегра, обект на ЮНЕСКО, известен като Ал-Хиджир.

Подземният пустинен курорт ще е дело на световноизвестният френски архитект Жан Нувел, който черпи вдъхновение от околната пустиня. Хотелът ще бъде врязан в скалите, а веднъж завършен, той ще бъде наречен Sharaan от Jean Nouvel.

Амбициозният проект беше представен с различни концептуални визуализации. Архитектът е проектирал курорта с намерение да запази древния пейзаж. Стаите са издълбани в скалата, със самостоятелни балкони, гледащи към пустинния пейзаж, запазващи непокътнатия хилядолетен пустинен начин на живот. Експресният асансьор, затворен в стъклена кабина, ще позволи на гостите да изследват и оценят геологичните пластове на милиони години.

Курортът Шараан ще има 40 апартамента и три вили, както и център за отдих на върха, който ще побере 14 частни павилиона.

Очаква се проектът да бъде почти завършен до 2024 година, ще създаде 38 000 работни места и ще привлече вниманието на поне 2 милиона туристи, което ще бъде от полза не само за туристическата индустрия в Ал-Ула, но и за цялата страна.

 

 

Инфо: CNN

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации