Цветана Манева откри XXVIII-о издание на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив

Престижният моден форум за фризьорство и грим бе тематично обвързан с естетическите послания на инициативата “Пловдив Европейска столица на културата 2019”

Пловдивският живописец Васил Стоев постави началото на рисуването с бои за коса върху 12-метрова Стена на красотата, рамкирана с 10 символа на Пловдив. В рисуването се включиха топстилисти от Бразилия, Великобритания, Русия, Италия и България.

Церемонията уважиха редица официални лица, сред които посланикът на Индонезия Сри Астари Расджид, съпругата на италианския посланик Антонела Ренси, г-н Георги Титюков – зам. кмет на Община Пловдив, Д-р Иван Соколов, Главен Директор на Международен Панаир Пловдив, почетни консули.

Зрелищно шоу, озаглавено „Красивата съкровищница на България” представиха топ-стилистите на Christian Of Roma. В тридневната програма бе включен националният конкурс за фризьори, който  оценява най-сполучливата възстановка на носените от пловдивските дами прически през хилядолетията. За пореден път се проведе и национален конкурс за ноктопластика и маникюр с повече от сто участници. Организирани бяха специализирани обучения, демонстративни шоу-програми и семинари, водени от световноизвестни стилисти, презентации на уникални продукти и техники.

Топ-стилистите, които се грижат за впечатляващите прически на моделите, участващи в престижния SFW се включиха в българската премиера на колекцията с бои за коса „Леонардо“ на марката „Alfaparf“, Милано. Името на продуктите е избрано в чест на гениалната творческа личност Леонардо Да Винчи, от чиято смърт тази година се навършват 500 г. Семинарът бе воден от топ-стилиста на Русия Анзор Закутов и българката Зорница Стойчева.

По традиция италианския майстор Саверио Палма, творчески и артистичен директор на BES, Милано, обра аплодисментите, представяйки колекцията Ривайвъл, в която пресъздаде образа на жената от 20-е години до днес. Редом до него застана българският, технически екип на бранда, представен от Christian Of Roma.

Гостите и участниците в Италианския фестивал на красотата и прическата се включиха в незабравими партита. Prêt a Porte шоуто представи родните стилисти, които демонстрираха, таланти, различни от фризьорските. Гост на пищното парти бе поп-сензацията Тита, водещ бе именития ПР Евгени Минчев, а моделите, сред които звездата бе актуалната Мис България Теодора Мудева, дефилираха с изящните рокли на Стоян Радичев. В първата празнична вечер бе представена и Академия Christian Of Roma, в която коафьори от цял свят ще обменят опит, обогатявайки професията.

Втората вечер бе посветена на автентичния български бит. Повече от 400 гостиха спазиха дрес кода на Балканското парти, интерпретирайки го с българска шевица в облеклото си. Специален гост на партито бе Ивана, а в ролята на водещ се изяви топ-гримьора Борислав Соколов – Бони.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.