Часовник Omega с нов световен рекорд за най-дълбоко гмуркане
С едни от първите водоустойчиви часовници и богата гама от подходящи за гмуркане модели, Omega има завиден опит в тази сфера, както и безброй постижения и рекорди. Ето че и до днес брандът покорява нови върхове.. или по-точно дълбочини?

https://www.instagram.com/p/By8R9bFiKdZ/

Впечатляващата експедиция Five Deeps под ръководството на Victor Vescovo, успешно достигна дълбочина от 10,928, поставяйки нов световен рекорд за дълбоководно гмуркане в Марианската падина – най-дълбоката точка на Земята. Старият рекорд от около 10 912 метра е поставен на 23 януари 1960г., когато до дъното се спуска батискафът „Триест“ с швейцарския учен Жак Пикар и американския лейтенант от ВВС Дон Уолш.

Докато в експедицията от преди повече от половин век е участвал часовник на Rolex, в тази е включен моделът „Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional“. Успешно функционирайки на 10,928 метра под водата, този дизайн на Omega се сдобива със собствен световен рекорд за най-дълбоко потопения часовник в света.

https://www.instagram.com/p/BzGH5_RjMmg/

Освен, че е стилен, Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional без съмнение е и плод на дългогодишния труд и безупречното майсторство на експертите от Omega.

Снимки: Instagram

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации