20 въпроса към… Албена Джоунс

Тя е роден лидер и не оставя въпрос без отговор и никоя ситуация без решение. Тя е Албена Джоунс

Наполовина българка от смесен брак, Албена е родена в България, но повече от 20 години гради успешна кариера във Великобритания. Но се завръща в родината си и започва да реализира благотворителни и бизнес проекти. Богатият ѝ опит прави Албена търсена фигура в много аспекти на бизнеса у нас. “Аз не преподавам по учебник, а от опит”, казва тя и предава именно опита и знанията си на тези, които стъпват смело в иновациите на новото време.

За най-големите удоволствия в живота и работата, срещите с впечатляващи личности и кои са любимите дизайнери на една успешна жена, разбираме днес от Албена Джоунс:

Първото нещо, което правя сутрин е… да отворя прозореца и да чуя как пеят птичките навън, понякога долавям и кукуригане на петел.

Никога не излизам от къщи без… голяма чаша нес кафе с мляко, която си взимам в колата.

Любимата дреха в гардероба ми е… банският костюм, защото щом съм го облякла, значи съм намерила време да поплувам или съм на почивка.

Единственото нещо, за което ще се похваля e… че децата ми спортуват усилено. Еленда е на 10 години и е лекоатлетка в Ивет Лалова Спринт Академи. Спечелила е повече от 40 медала от национални и международни състезания и е многократна шампионка в своята възрастова група. Синът ми Джошуа е на 13 години и е баскетболист в отбора на Банкя.

Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… спортно-елегантен.

Моите любими дизайнери са… Марина Риналди със своите раздвижени дизайни за плюс размер. Любимото ми място за нейни дрехи е магазинът BEIGE в Лондонския Уест Енд, наред с други дизайнери като Елена Миро и Дейвид Мейстър с уникални вечерни тоалети за по-закръглени или надарени дами.

Най-голямото удоволствие е… да пътувам по света – да откривам нови красиви места, различни култури и традиции.

Най-вълнуващият човек, който някога съм срещала е… е Уитни Хюстън. Аз винаги ще остана неин голям фен, знам всичките й песни наизуст и съм щастлива, че имах възможността лично да се срещна с нея. Още пазя албума с автограф, който тя ми подари.

Личността, с която бих искала да се срещна е… е сър Ричард Брансън. Повече от 20 години черпя вдъхновение от него, той е моят ментор.

 

Нещо, което хората не знаят за мен е – е че като млада съм била модел в Лондон и съм била Мис Африка-Великобритания.  

Последното нещо, което търсих в Google беше…  почивка в Disney World във Флорида за това лято.

Какво ми взимат „светлините на прожекторите“…  анонимността. Хората понякога ме разпознават и заговарят, от една страна е приятно непознати да ми искат мнението или съвет, но от друга страна малко нарушава личното ми пространство. Например, ако съм с приятелки на кафе и си бъбрим, е странно да включа на друга вълна и да започна делови разговор с непознат.

 

Поддържам форма с…  плуване и понякога в събота на 5km run в Южния Парк.

Козметиката, която използвам е…  само крем за лице на Estée Lauder и универсално за всичко друго гел от алое вера. Отглеждам растението вкъщи от години. 

Моето любимо място за пътуване…  Карибите, няма по-красиво и спокойно място от Карибски остров.

 

Нещото, което винаги съм искала да направя e… да пилотирам хеликоптер или да се ровя в египетска пирамида.

Най-добрият житейски съвет, който съм получавала е… От книгата на Мери Кей Аш – Да записвам трите най-важни неща за деня в тефтера си и да ги изпълнявам.

Парфюмът, който отлично ме описва е… Angel на Thierry Mugler, защото е силен и сладък като мен!

Най-хубавото нещо в професията ми е… че имам разнообразна работна среда и се срещам с различни интересни хора.

Моят Code Fashion е… Стилът разкрива истинската същност на човека без той да говори.

 

Снимки: Личен архив

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.