20 въпроса към… Егор Шарай

Егор е публична медийна фигура, която живее между ОАЕ, Русия и България.
Професионалната му кариера започва в Дубай като лайфстайл редактор в едно от местните руски списания. Егор е опитен водещ на интервюта и е разговарял отблизо с много знаменитости, артисти, културни фигури като Carolina Herrera, Charlotte Dellal, Valérie Messika, Philipp Plein и редица други.

Шарай вярва, че доброто интервю е като добро събиране за обяд. Разговорът може да започне със сериозни теми, но накрая неизменно завършва с дискусия за изкуството, културата и спорта.

Ето какво отговаря и самият той на нашите 20 въпроса:

Първото нещо, което правя сутрин е… Медитация. 15 минути насаме със себе си и мислите си. Много е важно да можеш да заредиш съзнанието си с положителна енергия от Вселената, която да те съпровожда през целия ден.

Никога не излизам от къщи без… Без паспорта си. Никога не знаем в коя държава ще се озова на вечеря, затова винаги съм готов за пътешествие. Добре де, така беше преди пандемията. Сега не излизам от вкъщи без маска.

Любимата дреха в гардероба ми е… Костюм. Имам около 14 сета от официални и ежедневни костюми за всеки повод. Костюмът е перфектният начин да вкараш доза еленгантност в аутфита си.

Единственото нещо, за което ще се похваля e… Успехът на учениците ми. Работя с тийнейджъри и младежи, които искат да научат повече за журналистиката и медиите и да се тестват в областта. Когато дойдат при мен и кажат „Здравей, Егор! Знаеш ли, опитах се да последвам съвета ти и постигнах добър резултат “, ме кара да се гордея много.

Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… Елегантен

Моите любими дизайнери са… Loro Piana, Zegna и Pal Zileri

Най-голямото удоволствие е… Бих казал да виждам резултатите и постигнатите цели, но нека се поправя – щастието не е дестинация, а пътешествие и най-голямото удоволствие е да си част от него.

Най-вълнуващият човек, който някога съм срещал е… Негово Височество Шейх Ахмед бин Саид Ал Мактум, главен изпълнителен директор на Emirates Airlines. Обичам успешните бизнес истории и имах възможност да го интервюирам. Именно личната енергия на Шейх Ахмед прави Emirates Airlines и цялата авиационна индустрия в Обединените арабски емирства на толкова високо ниво.

Личността, с която бих искал да се срещна е… Динко Динев и/или Йордан Динев. Те са визионери с богато въображение. Обичам хората с големи мечти и знам, че ако можеш да си го представиш, можеш и да го постигнеш. Ако си го пожелаеш, то ще ти се случи.


Нещо, което хората не знаят за мен е… какво се крие зад усмивката ми.

Последното нещо, което търсих в Google беше… Книги. Фантастики и романи. Винаги следя последните бестселъри и отличените литературни произведения.

Какво ми взимат „светлините на прожекторите“… Усмивката. „Взимат ми“ оптимизма и положителната нагласа. Вярвам, че добрата енергия привлича добри неща и събития в живота ни. На сцената, пред камерата или пред публиката ми, винаги се усмихвам.

Поддържам форма с… Фитнес, водни спортове и тенис.

Козметиката, която използвам е… Има страхотни козметични брандове като Guerlain or Shiseido. Все пак предпочитам регулярно да посещавам любимата си клиника в Дубай Wellbeing Center, където се подлагам на козметични процедури като Мезотерапия на лицето и косата и PRP (Вампирски лифтинг)

Моето любимо място за пътуване… Обичам на пътувам на нови места, до не толкова популярни дестинации и да откривам нови пътища. Аз съм живял и учил в 4 държави – Узбекистан, Русия, България и Дубай, посетил съм общо 36 като част от културен обмен, за да съумея да пренеса опита и наблюденията си в писането и журналистиката.

Нещото, което винаги съм искал да направя e… Да скоча с бънджи

Най-добрият житейски съвет, който съм получавал е… Беше съвет от баба ми в мига, в който видя жена ми Цветанка Станкова. Каза ми „прави жена си щастлива и тя ще направи живота ти още по-щастлив“. И е съвсем вярно, че зад всеки успял мъж, стои жена.

Парфюмът, който отлично ме описва е… Silk Road for Him на Begim за сутринта и Eagle Eyed Stranger на Ojar за вечерта.

Най-хубавото нещо в професията ми е… Да срещам креативни хора и лидери на мнение

Моят Code Fashion е… Какво носиш е как представяш себе си пред света.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.