3 съвета за здрава и сияеща кожа

“Много по-лесно е да предотвратим увреждането на кожата, отколкото да го оправим след това.”

Всеки от нас копнее за здрава, млада и сияеща кожа на лицето, но много от нас вярват, че това е невъзможно или пък изисква множество скъпи продукти и процедури. Ние обаче, сме тук за да ви покажем, че красивият и здравословен външен вид е на една лесна крачка разстояние. Тази крачка включва няколко ежедневни практики, които лесно можете да превърнете в полезни навици.

Както при всяко друго хубаво нещо, крисивият външен вид на кожата изисква усилия. Днес ви споделяме нашите три съвета за по-здрава и сияеща кожа, които изискват минимални усилия и средства и несъмнено си заслужават:

Заложете на здравословния начин на живот

Може би сте го чували и преди, но красотата отвън започва отвътре. Кажете НЕ на цигарите, ДА на качествения сън, приемайте достатъчно количество вода и намерете баланс в хранителния си режим, като обърнете специално внимание на продуктите съдържащи витамин С.

Прочетете още: 16 съвета за по-добър сън

Предпазете кожата си от слънцето

Един от съветите, които чуваме най-често, е този, който пренебрегваме най-много. В действителност обаче, защитаването на кожата от слънцето е от огромно значение за нейните здраве и красив външен вид.

“90% от бръчките са предизвикани от излагането на слънце”, разкрива нюйоркският дерматолог Doris Day.

Нанасянето на продукти със слънцезащитен фактор е задължителен етап от ежедневната ни разкрасителна процедура. Това правило вижи дори и през зимата, когато слънцето, макар и не толкова силно колкото през лятото, е по-опасно отколкото предполагаме.

Затова отделете малко време, за да намерите качествен продукт с добра защита, който е подходящ за вашата кожа, и инвестирайте в здравето и красивия си външен вид още днес. И не забавяйте, че както изтъква Doris Day, “много по-лесно е да предотвратим увреждането на кожата, отколкото да го оправим след това.”

Почиствайте лицето си качествено

От изключително значение е и добрата хигиена. Преди да си легнем, трябва да се уверим, че ефективно сме почистили лицето си и сме премахнали всякакви следи от грим и козметика. Хубаво е и да ексфолираме и детоксикираме кожата си редовно, както и да разберем, че маската за лице не е глезотия.

Прочетете още: Опасностите, които крият четките и несесерът ви за грим

И тъй като бактериите са навсякъде около нас, най-малкото, което можем да направим е винаги да носим със себе си антибактериални кърпички или дезинфектиращ гел, да не докосваме лицето си, особено с мръсни ръце, и да държим телефона си възможно най-чист.

Прочетете още: Време за детокс: 5 признака, че тялото ви е пълно с токсини

Снимки: Unsplash

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.