3 причини да посетиш Сейнт Моритц
Ако съществува синоним на лукс и ски традиции, то това е Сейнт Моритц.

Обилни снеговалежи, 5 – звездни хотели, дизайнерски бутици, красиви планински гледки – всичко това може да открием в Швейцария. Милиони почитатели на зимните спортове посещават Алпите ежегодно, защото там те откриват доза лукс сред адреналина, доза спокойствие сред приключенията.

Думата ,,ски” произлиза от норвежки език – “skio” означава ,,дървена пръчка”, а първият скиор е използвал именно дървени обувки. Днес, любителите на ските са превърнали този спорт в много повече от дървени обувки. И точно за хората, привърженици на добрия вкус и на пухкавия сняг, съществува едно кътче, сгушено в долината Енгадин и обградено от извисяващите се Алпи. Точно там ще те отведем днес, а ето и нашите 3 причини защо.

Най-бавният влак в света

Започваме пътешествието си, както подобава – с влак и удобство. Glacier Express е директен влак, който свързва Цермат и Сейнт Мориц и ако имате страх от бързи скорости, то тогава той е перфектният избор за вас – обявен e за най – бавният влак в света. Ако пък не, скоростта му ще ви позволи да се насладите на гледката спокойно и истински.

,,Люлката на модерните зимни спортове “

Ако си представим, че вече сме пристигнали в Сейнт Мориц, то със сигурност ще отидем да покараме ски. Знаейки, че там са проведени две зимни олимпийски игри – през 1928 и 1948, плюс факта, че първото ски училище е създадено именно в това градче, не можем да си позволим да пренебрегнем карането. И точно в този момент ще си поговорим за луксa на възможностите – на разположение на всеки скиор са три основни зони за ски, 36 ,,черни писти”, писти с дължина повече от 350 км, ,,зелени писти”, уроци за начинаещи скиори. Склоновете на Алпите привличат знаменитости, спортисти и туристи с неоспоримата си красота и снежна постеля.

Алфред Хитчкок и Badrutt’s Palace

Луксът е част от изживяването, а кой ако не Хитчкок би оценил класата на едно място? Английският режисьор е посетил Сейнт Моритц за първи път през 1924, за да снима филм, а през 1926 се връща отново и прекарва медения си месец там, като отсяда именно в Badrutt’s Palace. Луксозният хотел толкова много допаднал на Алфред, че той се връща там 34 пъти. По време на престоя му, са се появили много от идеите, свързани с филми, които оживяват. В един от проектите му – “Birds”, се виждат кадри от хотела.

Освен Хитчкок, още много известни личности са нощували в известния хотел. А ние определено ги разбираме. Разполагайки с 120 стаи, 37 апартамента, ресторант, спа, барове, магазини и какво ли още не, мястото е привлекателно за много почиващи с големи възможности.

 

#palace #hotel #luxury #luxurylife #lifestyle #travel

A post shared by The Rich Mindset Club ™ (@therichmindsetclub) on

On last year’s #NYE, we went on a journey to unknown planets in galaxies far, far away #badruttspalace

A post shared by Badrutt’s Palace Hotel (@badruttspalace) on

Good morning everybody! What’s your favorite #badruttspalace breakfast beverage? #badruttsmoments

A post shared by Badrutt’s Palace Hotel (@badruttspalace) on

Сейнт Мориц достойно заслужава мястото си сред най-луксозните дестинации и със сигурност ще очарова всеки, който го е посетил.

 

Снимки: Getty Images. Alamy Stock Photo

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации