Когато жилището е по-евтино от чаша кафе
Възможно ли е да си купим собствено жилище за 1 евро? Определено да! Цената на едно еспресо в европейските страни вече е равна на цената на един имот. 

Мечтаният дом изглежда по-реален отвсякога. Ако искате да живеете в Италия, можете да го направите. Каменни сгради на 2 етажа се предлагат от майора на град Ганги за цена от 1 евро, като целта е да се засели мястото.

В друго селище, Карега-Лигуре, се продават имоти отново на същата цена, при условие, че се използват екологични материали и се запази вида на сградите, както съобщават колегите ни от Profit.bg

Ако не можете да си представите как бихте могли да реновирате едно такова място, вижте какво е направил милионерът Даниел Килгрен с изоставени пещери в Матера! Доста впечатляващо, но да не забравяме за финансовите му възможности.

Според изследване на FairFX, в България е най-евтино за покупка на жилище около морето за почивка, следвана от Турция и Гърция. Какво става обаче ако искаме място, където да живеем през цялото време и да сме обградени от море? Намесва се Япония и остров Хокайдо. Местните власти дори предлагат земя напълно безплатно на онези, които искат да построят дома си в следващите 3 години, разказват Profit.bg.

Други държави, които попадат в полезрението и на нас, и на колегите, са Франция и Великобритания.

Във френският град Рубе, всеки който, иска може да плати 1 евро за имот, който да възстанови сам. Освен това трябва да останете да живеете там 6 години. Сделката според нас си струва.

Привлекателно място за много хора е районът Енфилд, в Англия, където апартамент в стара сграда, която отново благодарение на властите ще се реставрира след покупката, няма да струва цяло състояние. Уловката тук е, че предложението важи само за граждани на Ливърпул.

Бихме се радвали ако и нашите политици вземат пример от колегите си и отправят към гражданите подобно предложение. Как ви звучи апартамент за 1 лев?

Снимки: Grotte Della Civita/ Dailymail/vparis.net/ pinterest

 

 

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации