Вдъхновение до върха на ресната: Николета Бинева
Историята за днешното модно вдъхновение се ражда в Несебър и носи името Николета Бинева. Тя е Nicolett

Нейната страст е модата, обича и ресни. С тях започва всичко – едни ресни, от които създава чифт обеци и колелото се завърта. Разказва ни за невъобразимия успех. Дори преди facebook вълната, Николета става толкова известна, че хората започват да ходят у тях, за да си купуват бижутата й.

Николена не създава само бижута, тя е и дизайнер на дрехи, а днес, има свой бранд и бутик Room 11, който ръководи със своя приятелка, но за нея ще ви разкажем друг път, обещаваме.

Ресни, цвят и изобилно вдъхновение – това е Николета. Отскоро я завладява и harness модата, с индивидуални модели, изцяло в духа на дизайнерката. Ризата пък е другото емблематично за нея. “Пръсканите” ризи дори са част от нейния Code Fashion…

Повече за ресните, модата и любимите дизайнери ни разказва самата Николета в Моден подиум:

Станах дизайнер, защото… Още от много малка мечтаех да се занимавам с мода, имах страст към изработването на дрехи и бижута. Никога не съм се отказвала да преследвам целите си и категорично исках да уча Мода. Вече съм магистър дизайнер и не спирам да се развивам в тази област.

Първият ми модел бе провокиран от… Взех едни ресни и исках да направя нещо. Опитах да създам обеци и това бе първият ми модел. С него набрах огромна популяност.

Вдъхновявам се от… Вдъхновението е най-дългият процес за създаването на една колекция. Вдъхновявам се от историята, обичаите и традицците на различни държави. История на костюма, модните икони през годините, багренето на платове… Вълнуват ме детайлите от мъжкия костюм през вековете и обичам да ги пренасям в дамския гардероб. Не на последно място са моите клиенти, които ме зареждат с нови идеи и ме карат да продължавам да работя с много голямо желание.

Известна личност, която мечтая да облека е или да носи моите бижута е… Някоя холивудска звезда, на червения килим.

Любимите ми марки и дизайнери са… Delpozo, Alexander  Wang, Ann Demeulemeester, Balenciaga, Oscar de la Renta, Marni и много други.

Първият ми клиент беше… Приятелките ми.

В личния ми гардероб, дрехата, която най-много ми отива е… Дреха, която е свързана със спомени.

Любимият ми цвят е… Черно.

Най-великата модна икона за мен е… Marlene Dietrich, вдъхновението на Yves Saint Laurent.

Модата в България е… Напоследък има все повече млади и иновативни дизайнери в България, а хубавото е, че много от тях продават и в чужбина.

За да продължа да създавам колекции ме мотивира… Клиентите ми.

Следваш тенденциите или ги налагаш? Следвам тенденциите, но много пъти ми се е случвало да налагам или да изпреварвам тенденции.

Какво дава дизайнерската дреха спрямо дрехите масово производство? Дизайнерските дрехи са изработени с много голямо внимание и прецизност към детайла, правилен избор на плат и кройка, тези дрехи носят послания, душа.

Моят Code Fashion са… Ресните и пръсканите ризи.

ю

Мода

Свързани Публикации