Феноменът на Fendi – червените ботуши
С червените ботушки потропваме в нощта, готови сме да носим Fendi  даже и през деня! … Или с други думи дългите, червени ботуши, които всички заобичаха. 

 

Още с появата си на подиума на седмицата на модата, дългите ботуши на Fendi се превърнаха в задължителна част от гардероба. Почти всеки един модел от колекцията на марката беше съчетан с обувките. Но защо толкова много ни харесват? Какво ги прави специални? Отговорът ще потърсим точно в този момент…

Да започнем от цвета: червено – цвят символ на огъня, войната, енергията, силата, опасността, страстта, желанието и дори любовта. В древни времена, най-силните мъже, най-влиятелните, били наричани “coccinati”, което буквално се превежда ,,тези, които носят червено”. Днес, независимо поради каква причина сте решили да облечете нещо в червено, било то защото сте влюбени или ядосани, или просто защото обичате този цвят, със сигурност няма да останете незабелязани!

Продължаваме разгадаването на феноменът с материала, от който ботушите са направени – кожа и ,,чорап”. За поредна година кожените модели са модерни, но трябва да отбележим, че все пак сме привърженици и на еко-кожата, която може да изглежда също толкова добре, без да е отнет живота на някое животно…

 

Дали манията ни по ботушите е свързана и с модела, който е рекламно лице на бранда? Може би.. особено, когато става въпрос за Бела Хадид. Ако сте фенове, със сигурност бихте искали да носите като нейните обувки, нали?

Време е да си поговорим и за дължината – ботушите се предлагат не само с дължина над коляното, но и до глезена.

 

Няма как да не споменем и цената на модния хит. Ботушите над коляното струват 1090 паунда, а по-ниските – 780 паунда. От вас зависи дали цената им е висока, но ако трябва да бъдем честни, очаквахме да струват много повече.

А сега те оставяме да се насладиш и вдъхновиш от известните личности и съчетанията им с червените ботуши и си пожелаваме по един чифт за Коледа.

 

Back in Milan like

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

❗️ ⛽️ ☎️ ❤️❣️@fendi #thepowerofRed❤️ #gio_graphy

A post shared by Giovanna Battaglia Engelbert (@bat_gio) on

#BERLIN | | #streetstyle L K| #ootd #diorbag #fendiboots #MCtendenze : Christian Vierig

A post shared by Marie Claire Italia (@marieclaireitalia) on

Never enough from those @fendi boots #trend #fendi #fendiboots #boots #fallfashion #fashionable

A post shared by Fashion Atelier (@fashion_from_everywhere) on

Снимки: Getty Images, Pinterest

Мода

Свързани Публикации