Музика и мода на българската вечер на  Sofia Fashion Week SS 2018 (Видео)

13 бранда показаха своите ексклузивни колекции на седмицата на модата в София в зала EFE на хотел Маринела с много музикални изпълнения на живо

Шестото издание на Sofia Fashion Week SS 2018 показа таланта на българските дизайнери и българските изпълнители. Вечерта стартира с изпълнение на Веси Бонева и саксофониста Светлин Къслев, който откриха шоуто с песента Supermodel, написана специално за събитието. Гостите бяха спазили елегантния дрескод, подходящ за подобни събития.

Евгения Живкова даде старт на модните дефилета с 12 модела от колекцията си пролет/лято 2018. Вярна на своя елегантен стил дизайнерката показа пред аудиторията изчистен силует и класическа комбинация от черно и бяло. Разкроени манта и сака, рокли с дължина над коляното, с вградени биета и ширити в облеклата бяха част от новите предложения на Модна къща “Жени стил”. Не липсваха и свежи пролетни цветове като синьо, цикламено и бледо розово в комбинация с коприна, дантела, тафта и лен.

100 Kila продължи с микс от най-хитовите си парчета и подгря настроението в залата. Моделите на Inter Model‘s и гост манекените от чужбина дефилираха по време на изпълнението с моделите на Djofra Fashion. Креативният бранд Djofra Fashion пренесе публиката в един различен, пъстър и богат на емоции свят, в който сами определяте правилата. Колекцията им „Няма такава жена!” е вдъхновена от любовта към истинската женска красота и заобикалящия я свят. Това е модният бранд, който ни напомня, че единственото нещо, което притежавате и което другите нямат, това сте самите ВИЕ – вашето звучене, вашия ум, вашата история и визия. Моделът и водещ на Code Fashion TV – Велина Узунова представи атрактактивна черна тюлена рокля с много цветни помпони в декорация с цикламени кожени чехли.

В ролята на манекен за модния бранд 29DESIRES дефилира поп дивата Тита на фона на своето парче „Антилопа“. Животински принтове и кожи, пресъздаващи леопард, тигър, антилопа, зебра и змия се разходиха по модната сцена. Те са само част от вдъхновението в щампи, което е едно закачливо намигване към модерната жена, която иска да е всичко друго, но не и банална в избора си за деня. Дизайнерът Георги Драгнев беше заложил на спортния градски шик, отговарящ на динамиката на живота. Другата перла в ревюто бе и плеймейтката Златка Райкова.

Модният спектакъл продължи с изпълението на Гери–Никол, която представи българския бранд IMANE.  За първи път дизайнерът Антония Стоянова участва на Sofia Fashion Week и впечатли препълнената зала EFE на хотел Маринела със свежа колекция, с аисметрични и нестандартни модели.

За дамите и господата марка КWIAT представи дизайнерски очила, създадени от българи за българги. Всеки детайл в очилата е създаден с много любов. Колекцията за сезон пролет-лято 2018 –  KWIAT Exclusive провокира с разнообразие от цветове и форми.  Очила тип „пеперуда“, еволюиралият бъбрек с двойна рамка, кръглите и овални форми са хитови и тази година. Райета, брокат и преливки са цветовете, които ще блестят с пълна сила върху лицата на модерните дами.

Pavell & Venci Venc’ запалиха публиката със своя последен музикален клип, сниман изцяло на територията на ресторант „Bulgar“ в хотел Маринела – Fake Profile.

С балетен етюд започна ревюто на Биляна Йотовска, която донесе на сцената много лятно настроение с колекцията си  бански кюстюми. Лице на лейбъла този сезон е моделът Гери Дончева, която откри ревюто заедно с дъщеричката на Биляна Йотовска. Освен бански, тя предложи спортни клинове и домашни пижами. Колекцията пленява с изключително свежи принтове. Пролетната мотивация идва с подходящия екип! Философията на бранда е безупречна визия и максимален комфорт.

Модният бранд PAPENA представи лимитирана колекция ,,Високо Напрежение“ на сцената на  Sofia Fashion Week SS 2018. Моделите са с изцяло ръчна изработка, която включва рисуване по дрехите, късане, рязане, пръскане. Дизайнерът Пламена Мишева твори не само за българския, но и за немския пазар.

Колекция вдъхновена от аромата на парфюм Wolf Walley и песента „Спомен“ на Мирослава Кацарова пренесе публиката в един сладък спомен, като целувка на дете. Спомен – топъл, като жарък ден. Спомен – незабравим, като първата любов. Спомен – неповторим, като живота. Дизайнерката Милена Петрова е  уловила емоцията и е успяла да я предаде в своята колекция. Много живи, нежни, свежи –  нейното предложение е за всички жени, които са влюбени в живота.

Бутик VIGGO представи лимитирани модели за модерните дами. Мотото на бранда, е че всяка жена трябва да бъде неповторима и забележима.

Дизайнерът Веселин Николов от N- style беше заложил на класическите цветове и принтове. Колекцията му бе издържана в няколко линии, с подходящ избор за всяка модерна градкса дама. Стил и класа в съчетание с естествени материи блеснаха на подиума на SFW.

Два бранда представи дизайнерът Даниела Тодорова – CODE FIT и AMARI. Спортни гащеризони и клинове в сивата гама са изборът на Даниела за любителките на спорта. Материите са леки и приятни за тялото. След резултатът от спорта идва и ред на лятната фигура. Тук идва ред на AMARI, луксознава и елегантна линия на Даниела, която залага на лукса, като състояние на духа.

Българската вечер завърши с един модерен поглед към българската народна носия с колекция „ЕТНО мечта“ на дизайнерката ЕЛЕНА ХРИСТОВА.

Колекцията е вдъхновена от любовта на Елена към българския фолклор. Облеклата имат автентичен дизайн и индивидуален стил, вдъхновени от народното творчество. Тоалетите са украсени с ръчно правени бродерии, орнаменти, стилизирани елементи и фолклорни мотиви, съчетани с елегантност, изтънченост и майсторство. За цялостната визия допринасят и аксесоарите към облеклата – пафтите и красивите флорални корони.

Моделите представени на Sofia Fashion Week SS 2018 ще се помнят дълго с българската нишка  вградена в тях. Етно дрехите предизвикаха гордост, сила, свобода сред гостите в зала EFE.

„Носете България не само в сърцето си!” бе апелът на родолюбивата дизайнерка Елена Христова, която помага на смелите дами да се откроят и да добавят към гардероба си един съвременен прочит на българската народна носия.

Сцената блестя от самото начало с чаровното присъствие на двамата официални водещи на Sofa Fashion Week SS 2018 – Боряна Баташова и Теодор Тодоров. Тя бе облечена в разкошна рокля, дело на BERNA MODA, а той в елегантен костюм на марката LUSSO. Двата бранда ще представят своите колекции на 2-та вечер на SFW, посветена на Haute Couture колекциите. Всяка от вечерите ще се запомни и с невероятната украса и декор на залата, дело на Event Décor Diamanti и NV Flowers. За грима на моделите се грижат професионалистите от МАС, както и специалния екип на Светлана Арсова, за косите организаторите са се доверили на Christian of Roma.

Най-мащабното модно събитие уважиха Нейно превъзходителство Сри Астари Расжид посланик на Република Индонезия в България, бизнес дамите Мая Косева и Гергана Ташкова, Моника Станишева, Петя Раева в компанията на собственикът на марката Sofia Fashion Week Маринела Арабаджиева, Радина Денкова, Мис Българи 1998 Наталия Гуркова, Магдалена Вълчанова,  дизайнерката Жана Жекова, Асдис Ран, Денди, ПР-консултантът проф. Любомир Стойков, Ива Екимова, Любен Дилов-син и Христо Сираков, водещата на Code Fashion TV Петя Раева и др.

За първа година на сцената на най -мащабното модно събитие се раздадоха и награди. Всяка вечер генералния партньор на SFW Гаранти коза предоставя билет за двама за АTP в Лондон през месец ноември. Покриват се  разходите по транспорт и настаняване в луксозен хотел, като и VIP билети за турнира. Поканата е за 3 дни, с включени две нощувки и всеки гост на събитието има реалния шанс да бъде един от печелившите. В атрактивната welcome area-та на зала EFE гостите успяха да се насладят на продуктите, представени от партньорите на събититето. Модерните бисквити “Ревю”имат атрактивни активности с моделите на събитието и подаръци за дизйанерите. Луксозният бранд KAFA на Lavazza се грижи за ароматното кафе за посетителите, а вината Катаржина за настроението на гостите, които имат и енергия от Red Bull. Модни подиуми от цял свят пък се прожектират на къта на партньориите от българския премиум бранд Corset Shell Pack. Hemp Care ще се грижат за красотата на всички гости с луксозната си козметика и разбира се не пропускайте да посетите удобният корнер на Garanti Koza. Охраната на събитието е поверена на професионалистите от Терек Секюрити, а чистотата на Бонанза-Бачорски. Sofia Fashion Week пролет-лято 2018 продължава и днес 28 март, отново в зала EFE на хотел Маринела, където ще видим Haute Couture ревюта и булчински рокли на топ български дизайнери и марки.

Всички новини и снимки от събитието може да видите на официалната фейсбук страница.

Мода

Свързани Публикации