5 локации за неповторими летни снимки
Локации за Летни Снимки Мода
Снимките отдавна не са само начин за съхранение на спомени… Особено лятото!

Локации за Летни Снимки МодаСнимките са начин на изразяване и на демонстрация. С навлизащите нови технологии всеки може да бъде любител фотограф без да има нужда от професионална камера, каквато може да намери и в задния си джоб. Съответно ако вече имаме наличие на привлекателен обект за заснемане, качествена камера и лятно настроение, единственото, което липсва е прелестна локация.

Затова днес сме ви приготвили 5 места на българското Черноморие (и не само), които ще ви вдъхновят за най-ослепителните летни снимки и които несъмнено ще ви донесат безброй лайкове в Инстаграм.

А пък, ако не знаете как да позирате на летните си снимки, можете да разберете ето тук.

Нос Света Агалина (в близост до Созопол)

За любителите на спиращи дъха усещания или очарователни изгреви и залези нос Агалина е перфектното място за улавянето им на лента. Намиращ се между гр. Созопол и курортното селище Дюни,Света Агалина представлява съвкупност от малки заливчета и скални образувания, подходящи за скокове и гмуркане и които всяка година привличат търсачите на силни усещания. Скалният феномен, наподобяващ фиорд и обявен за природна забележителност, пък го прави уникална фото локация. Фактът, че мястото не е мейнстрийм и епопулярно основно сред местните, ще направи снимките ви още по-енигматични и привличащи вниманието.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The informed traveler (@globe.probe)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @denicadaniel

Тюленово (покрай Варна)

Тюленово може и да е перфектната локация за снимки, но е и много повече от това. Митове за тюлени и пирати, домът на най-дългата подводна пещера в България, както и на единствената скална арка в Европа, Тюленово остава едно магично място, привличащо хората по най-разнообразни причини. Намиращ се на 12 км южно от град Шабла и на около 80 км северно от Варна това е район, където отдавна няма тюлени, но ако сте късметлии може да зърнете другите му обитатели – делфините. Въпреки това е по-вероятно да се натъкнете на двойка, опитваща се да улови залеза с телефона си. Диво и вълшебно кадрите ви от Тюленово непременно ще имат щипка възвишеност.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ♘ . ♖ (@stavrevvv.st)

Замък „Равадиново“

 

Може би най-популярното сред досегашните ни предложения и определено това, което най ще допадне на градските момичета, е замъкът в Равадиново. Познат като фон от музикални клипове и реклами екстравагантният замък, намиращ се на 2 км от Созопол, ще ви пренесе в свят на вълшебства и ще ви накара да се почувствате като истинска принцеса. Езера с лебеди, огромни цветни градини предпоставят не толкова за естествени фотосесии като тези на скалите и плажа, а за бляскави снимки с бухнали рокли и тиари в косите.

 

Пясъчни дюни Аркутино (в близост до Приморско)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vessela Ivanova (@vslk)

Ако търсеният ефект от вас е да се пренесете в свят на пустини лесно може да постигнете това и без да посещавате Дубай или Сахара. Дюните на Аркутино се перфектното място за това. В близост до Ропотамо дюните разделят блатото от морето като плажната ивица е осеяна с красиви пясъчни лилии. За екзотични снимки с привкус на усамотение пясъчните дюни са предпочитаният избор.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dimitar Kazakov (@dimitar_kazakoff)

Слънчогледови полета

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kalina Georgieva (@kalinageorge)

Ако много ви е омръзнало от фотосесии в лавандулови или розови полета сега ви представяме красотата на слънчогледовите полета. Цветни, свежи и носещи летни усещания жълтите багри на слънчогледа могат да повдигнат всяко настроение. Въпреки че около София има доста места където подобен тип фотосесия биха могли да бъдат направени (в близост до Правец) силно препоръчваме полетата до Балчик, които са истински рай. Тук обаче също сме длъжни да предупредим, че колкото и скъпи и сантиментални да са летните ви снимки винаги трябва да искате разрешение, ако фотосесията ще се извършва в частна територия.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teodora Sustova (@teodora_sustova)

А вие имате ли любимо място за летни снимки?

 

Снимки: Instagram
Текст: Ивета Русинова

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мода

Свързани
Публикации