5 съвета за по-бели зъби

Без значение какво е на мода през този сезон, единственият аксесоар, който никога не спира да бъде модерен са блестящите бели зъби. За съжаление, когато остареем и възприемем навици като пиене на кафе или дори пушене, от нас се изисква да вложим малко повече работа, за да поддържаме този блясък.

За щастие, като следвате няколко основни съвета за грижа за устната кухина и хигиена, можете да постигнете и поддържате искрящи перлени бели.

Храни за премахване на петна

Всички знаем, че има някои храни и напитки, които оцветяват зъбния ви емайл. Някои храни като соев сос, къри и горски плодове и напитки като кафе и червено вино са известни със своите оцветяващи зъбите свойства, други влакнести храни като целина, ябълки, броколи, спанак и моркови действително работят за премахване на петна от зъбите чрез ексфолиране, преди молекулите на петното да се прикрепят. Просто още едно извинение да започнете тази здравословна диета, която отлагахте!

Пийте през слама

Ако пиете хромогенни или пигментирани течности, които са склонни да проникват в емайла, като червено вино или сок от червена боровинка, можете да сведете до минимум оцветяващия ефект, който имат върху зъбите ви, като отпиете през сламка. Това намалява количеството течност, което попада върху зъбите ви. Дори и тогава най-добрите зъболекари препоръчват да четкате веднага след пиене на напитки, произвеждащи петна, или да дъвчете одобрена от зъболекар дъвка, за да предотвратите допълнително петна.

Инвестирайте в електрическа четка за зъби

Никакво интензивно миене не може да се сравни с ефектите на електрическата четка за зъби . Този продукт е наистина издържал изпитанието на времето и те са много ефективни, когато става въпрос за поддържане на зъбите изключително чисти и бели. Електрическите устройства за четки за зъби са най-ефективни при премахване на външни петна, които са вградени върху външната страна на зъбната повърхност. Използването на електрическа четка за зъби заедно със специален избелващ конец, който помага за избелване на пространствата между зъбите, трябва да бъде съществена част от вашата рутинна хигиена на устната кухина, ако искате да поддържате блестяща усмивка.

Професионално избелване

Ако зъбите ви са доста оцветени, може да се наложи да посетите специалист, за да ги избелите, преди да започнете да поддържате рутина, за да ги поддържате по този начин. Повечето зъболекари предлагат услуги за избелване на зъби и те са най-добрите хора, които да ви разкажат повече за процедурата, тъй като ще използват само продукти, които са полезни за вашите зъби и венци.

Избелващи пасти за зъби

Въпреки че на пазара има огромно количество избелващи пасти за зъби, които обещават да запазят вашите зъби бели и блестящи, истината е, че самата паста за зъби не може да избели зъбите ви. Избелващата паста за зъби е изключително добра в изтриването на петна, преди да се утаят и да обезцветят зъбния ви емайл, така че използването им след ядене или пиене на храни или напитки, предизвикващи петна, може да помогне за запазване на искрящата ви усмивка.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.