Нестандартен букет от д-р Пелов за водещата на Канал 3

Доктор Пелов съветва: „Не забравяйте, че отровите в храните са по-опасни от пушенето, пиенето и обездвижването, взети заедно!“.

3

Доктор Пелов направи джентълменски жест и изненадващо връчи впечатляващ, ароматен букет на привлекателната телевизионна дама. Лъчезарната усмивка на Криси (“Всеки следобед с Криси”,Канал 3) озари студиото, когато именитият доктор й поднесе красив и ароматен букет, но не от рози, а от копър, магданоз, пресни лук и чесън.
2
За опасностите на живото предаване всички водещи са подготвени психически, но едва ли толкова, че да престанат да се изненадват. Чаровната водеща овладя вълнението си от почти романтичната провокация на доктора с думите: „Това е най-хубавият букет, който съм получавала… и най ароматният!“.

Истинската причина за провокацията бе да се обърне внимание на една от епидемиите на 21 век – диабетът.  Според последни проучвания („Institute for Health Metrics and Evaluation“ с над 35 000 източника на данни в 188 страни) разпространението на диабет се е увеличила с около 50% през последните 20 години, цитирано от „New York Times“. Основната причина за най-разпространения тип 2 е затлъстяването (британското медицинско издание „The Lancet“). Тази тенденция се свързва пряко с нови и все по-скъпи лечения за тези болести.

За България данните са направо стряскащи – около 10 процента от населението у нас е диагностицирано с диабет тип 2 и вече има дори деца в ранна училищна възраст, които имат нужда от сериозно лечение.

Хубавата новина е, която доктор Пелов представя е, че според светилата на функционалната медицина, като професор Неумивакин и доктор Хайман болестта е не само предотвратима, но и напълно излечима.

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации