Мария Шарапова с положителна допинг проба

Една от емблемите на тениса в последното десетилетие – Мария Шарапова – разкри, че е дала положителна допинг проба.

Шарапова свика извънредна пресконференция в Лос Анжелис. “Преди няколко дни получих съобщение от ITF, че направената ми допинг проба на Australian Open се е оказала положителна”, сподели тя.

masha

Маша е категорична, че поема пълна отговорност за резултатите, като обяснява, че през последните 10 години е приемала лекарство, наречено “Милдронат” (Mildronate), предписано от нейния личен лекар.  След проведените тестове, Шарапова установява, че  лекарството има и друго име – “Мелдониум” (meldonium), за което тя не е знаела. Тенисистката е използвала въпросното лекарство през последните 10 години, но то не е било в листата със забранени. “Приемала съм лекарството първо през 2006, тогава често се разболявах, имах липса на магнезий, в семейството ми има доста случаи на диабет. И това бе едно от лекарствата, които съм приемала. Лекарството ми помагаше, затова продължих да го взимам”, допълва тя.

“Не искам кариерата ми да приключи по този начин, и се надявам да мога отново да играя,” добавя Мария.

“През цялата си кариера съм била винаги открита и откровена. Направих огромна грешка. Разочаровах феновете си, разочаровах спорта, който играя и обичам от четиригодишна. Знам, че ще има последствия. Аз трябва да поема отговорността, защото това е моето тяло. Важно е да имаш добър екип около себе си, но в края на краищата, всичко е около теб.”

На 22 декември тя е получила писмо от WADA, с обновените лекарства, които не могат да се използват, и тя призна, че не е прочела списъка.

“Нямам представа какво ще се случи отсега. Получих писмото само преди няколко дни, и ще работя съвместно с ITF. Всичко зависи от процеса.”

к.

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации