Топ дизайнерката Нели Колева със специална колекция за SFW 2016

Женствени, сексапилни, динамични и луксозни, така бихме определили основните елементи в моделите на дизайнерката Нели Колева.

nelly3

 

Дрехите на Нели Колева превръщат всяка дама в индивидуалистка, като същевременно излъчват кодовете на космополитизма. Талантливата дизайнерка разработва колекции изобразяващи различни етноси – българския фолклор с шевици, пискюли и пендари; монголски шапки и китайски дракони; огнени китайски реминисценции. Бродерии, апликации, мъниста и дантели са задължителни. Те обаче са в перфектна хармония с идеята и философията на дрехата. Моделите се сътворяват от абсолютни образци в текстилната индустрия. Тъканите са бутиково производство на фабрики в Италия.

Костюмите за бизнес дамите са дискретни, с перфектна конструкция и линия, като щипката артистичност е задължителна. Бизнес класиката е закодирана и в цветовете, и в кройките, като дизайнерката отново внася етно елементи и романтизъм.

Нели Колева е носителка на множество награди и отличия за мода: наградата на Академията за мода “Златна игла”, голямата награда в раздел “Рисувана коприна”, наградата на телевизионна мода за предаването “24 карата”, наградата на София за мода “Упия-Сердика”. Няколко години подред, нейни колекции са излъчвани по FTV – фешън канал. Този сезон Нели Колева е подготвила специлна колекция за второто издание на седмицата на модата в България – Sofia Fashion Week, къде ще видим отново подчертаните етно елементи, с които е добре позната от аудиторията.

nelly1 nelly4 nelly5

Мода

Свързани Публикации