Princeska марката, която сбъдва детските мечти

Princeska е нова българска марка за бутикови детски дрехи с мото да „създава приказка в реалността и да сбъдва детските мечти“, за което се грижи опитен дизайнерски екип с дълга история.

Историята започва още през далечната 1992г. през четката на Главният дизайнер и създател на марката Диана Найденова. По това време, тя изработва бутикови облекла и уникати, като страстта й е рисуваната коприна и превръща моделирането на дрехата в изкуство. Диaна Найденова има множество самостоятелни изложби, ревюта и участия в Фестивала на висшата и авангардна мода и Форум българска мода. През 1996 г. Диана получава първа награда в раздела „Рисувана коприна“ от Асоциацията на българските дизайнери.
Любовта си към модата успява да предаде на малката си дъщеря Ани, която по онова време е на 13 години. Двете заедно създават изкуство и “подчиняват материите на безграничната им творческа фантазия.“ Л. Стойков (Алманах на българската мода 2001.) Само на 16 години, Ани дебютира със самостоятелна модна колекция и открива Форум българска мода, по това време тя е най-младият дизайнер на България.

Digital Group Az i Ti LTD

Тандемът майка и дъщеря имат много самостоятелни ревюта и медийни изяви, включително представят България по модния канал ftv (fashion tv). Тяхното призвание е да обличат в красота малки и големи.

След няколко години прекъсване, през 2015 г. създават марката Princeska. Вдъхновени от най-малките, творят с много любов, ентусиазъм и внимание към всеки детайл. В творческите си стремежи те успяват да съчетаят стилната и красива линия на дрехата, изпълнена от скъпи материи и ръчно изработени елементи със специално разработени кройки, които са пригодни за активните детски игри. Гаранцията за удобство на дизайнерските дрехи с марка Princeska идва от консултантите, които са част от творческият екип. Това са малките Принцески – третото поколение на семейството и модните лица на марката.

Очакваме „приказката в реалността“, която ще ни представи Princeska през втората вечер на най-голямото модно събитие в България Sofia Fashion Week 2016.

Мода

Свързани Публикации