София Филм Фест край морето

Фокус в програмата на ” София филм фест на брега” са късометражните филми от конкурса “Джеймисън” в рамките на 20-ия СФФ. Сред кратките заглавия са “Синът” на Христо Симеонов, “Коледа” на Борислав Колев и “Зевс” на Павел Веснаков!

Малко инфо и за всички киномани и ценители на стойностни продукции, които заслужават специално внимание. Международният филмов фестивал тече с пълна сила, а в следващите редове може да прочетете датите на прожекциите, които ще бъдат представени край морето.

Най-добрите филми от програмата на 20-ия юбилеен София Филм Фест ще бъдат прожектирани в Бургас всеки ден от 17-ти до 25-ти март в залата на Драматичен театър “Адриана Будевска”, предават dnevnik.bg.

sofia film fest

На 18 март (петък) ще бъде представен “Бруклин” на режисьора Джон Кроули. Номиниран за “Оскар” в три категории. Филмът на Кроули е адаптация по романа на Колм Тойбин и разказва историята на младата ирландка Ейлис, която решава да замине сама за Ню Йорк, привлечена от Американската мечта в началото на Втората световна война.
Сред българските фестивални заглавия на 19 март (събота) е новият филм на Иван Черкелов “Семейни реликви”. Кинотворбата представя три различни на пръв поглед истории. Разказани паралелно, те постепенно разкриват връзките между членовете на едно семейство и разрушеното общуване между тях. ”
Специално внимание е редно да обърнем на филма “Каръл”. Поредната творба на режисьора Тод Хейнс има в актива си номинации за шест награди “Оскар”, награда за най-добра актриса (Руни Мара) от Кан 2015 и мн.др. “Каръл” е създаден по романа на Патриша Хайсмит “Цената на солта” и разказва за връзката между две жени от различни социални прослойки в Ню Йорк от 50-те години на ХХ в.
Сред останалите големи заглавия са номинираните за Оскар “Стая” на Лени Ейбрахамсън и “Синът на Саул” на Ласло Немеш, а също “Ма ма” с Пенелопе Круз на режисьора Хулио Медем, както и “Отдалече” на Лоренсо Вигас.
На 24 март от 20.00 часа е прожекцията на “Каръци”, удостоен с Голямата награда “Златен свети Георги” от 37-ия Московски международен кинофестивал. “Актьорите са бивши и настоящи студенти на Ивайло Христов от НАТФИЗ – Елена Телбис, Деян Донков, Ованес Торосян, Георги Гоцин, Пламен Димов.
Закриването на “София Филм Фест на брега” е на 25 март от 19.00 с “Жажда” на Светла Цоцоркова.

4pack_site

източник: dnevnik.bg

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации