Замъкът в Равадиново – обявен за “архитектурно чудо”

Ако все още не сте имали възможността да посетите българското местенце, излязло от приказките, това лято е идеалният момент да посетите архитектурното чудо на българия. Замъкът в Равадиново, наречен „Влюбен във вятъра“ спечели приз за туристическа атракция номер 1 в света, като взе златен и сребърен медал в категорията „Туристическа атракция“ на престижния международен конкурс „A’ Design Award“ 2016.

ravadinowo

Изключителният архитекрурен шедьовър, творение на Георги Тумпалов, изпревари с дизайна си дори резиденцията на краля на Саудистка Арабия – Абдула.

В конкурса участваха проекти от традиционните победители в световните дизайнерски конкурси – американци, японци и индийци. Конкурсът е сред най-знаковите в света за архитектура и дизайн. В тазгодишното издание се бориха над 18 000 проекта в 20 категории.

Журито от 46 признати личности има право да дава няколко награди на един проект.

Изложби със спечелилите златните медали ще се покажат в Италия, Ватикана, Испания, Холандия и Китай.

ravadinovo

Освен награда победата дава право на членство в редица престижни международни организации и бизнес структури. На собственика на замъка Георги Тумпалов пък е предложено да стане почетен член на журито на конкурса.

източник: dnes.bg

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации