8 пози за топ летни снимки
Пози за летни снимки Мода
Днес от Code Fashion ви предлагаме 8 пози за най-яките летни снимки

Пози за летни снимки МодаПреди навлизането на новите технологии в една филмова лента е имало около 20-30 кадъра, затова снимането е било възприемано за съкровено. Сега, когато всеки телефон е в повечето ситуации равнопоставен на професионален фотоапарат, снимките донякъде губят тази своя ценност. И въпреки че, в момента можем да щракаме неограничено, когато преглеждаме хилядите снимки на телефоните си, често намираме едва само няколко добри кадъра. Затова в разгара на летния сезон е моментът да разберете как да изглеждате добре на летни снимки. А те могат да бъдат не само спомени за уникални преживявания, но имат шанс да станат и наистина популярни в социалните мрежи.

Снимки с плувни аксесоари

Когато правите снимка с дюшек или пояс, не бива да се поставя пред вас на снимката, тъй като такъв голям предмет визуално разрязва тялото наполовина. Вместо това трябва да се поставя отстрани до тялото, като това ще ви помогне да скриете определени части от него, които не желаете да бъдат на показ. А и ще направи талията ви да изглежда доста по-тънка.

Снимки около басейн

Когато позирате близо до басейн трябва непременно да се избягват правите линии. Именно и затова и поставянето на краката един до друг винаги е лоша идея. По-добре е да се повдигне крака, който е по-далеч от камерата. Освен това е препоръчително да извиете леко гърба си, тъй като по този начин талията ви ще изглежда по-тънка.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Addison Rae (@addisonraee)

Снимки с летни аксесоари

Лятото е времето да се заиграете с най-различни аксесоари, а защо да не станат и най-силния ви коз в летните ви фотосесии? Освен, че са красиви, чрез аксесоарите може да прикриете или да подчертаете определени части на тялото си, върху които искате да хвърлите повече внимание. Например, ако имате малко коремче може да завържете шал около талията си, които пада по бедрата, което ще направи фигурата ви далеч по-стройна.

Снимки на шезлонг

 

Ако искате снимка как сте легнали на шезлонг, не трябва да гледате към камерата, тъй като този ъгъл деформира тялото, правейки горната част да изглежда твърде тромава, а краката изглеждат твърде къси. По-добре е да се убедите, че шезлонгът е обърнат така, че краката ви да са отпред, което ще ги направи да изглеждат по-дълги. Не забравяйте да извиете гърба си, докосвайки повърхността на стола само с глава, задни части и рамене. Хубаво е и да свиете крака, който е най-близо до камерата, в коляното.

Също така не позирайте в полулегнало положение, тъй като по корема, талията и ръцете ви може да се появят непривлекателни бръчки. За да направите тялото си стегнато, използвайте този малък трик: легнете по гръб и изпънете тялото си, сякаш правите набирания.

Оформено тяло

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Addison Rae (@addisonraee)

Най-важното при фотосесиите винаги е стойката, защото изкривеният гръб може да развали и най-добрия кадър. За да подчертаете женствеността на тялото си и красивите му извивки е препоръчително да се застанете на пръсти. Дупето ви ще изглежда по-тонизирано, а краката ви ще изглеждат далеч по-стегнати.

„Полупотопени“ снимки

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fro rojas (@frorojas)

Ако коремът ви не е идеален, този трик винаги ще ви помогне да го скриете, а именно да влезете във вода до кръста, което вместо проблемните зони ще подчертае красивото ви деколте. Освен това се уверете, че вратът ви е изправен и че никога не поставяте брадичката си на рамото си, тъй като това ще направи лицето ви да изглежда по-голямо, а шията ви — по-малка и по-дебела.

Портрет на басейн

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Addison Rae (@addisonraee)

Когато някой ви снима е най-важно да се уверите, че не стои над вас. По този начин можете да изглеждате все едно вратът ви е изчезнал напълно, а допълнително ще изглеждате и все едно сте разгневени. Помолете вашия фотограф да седне и да направи снимката, намирайке се на същото ниво като вас. Обърнете лицето си към камерата и повдигнете леко раменете си, така ще подчертаете дългия си тънък врат и елегантните си ключици.

Снимки с влажна коса

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

На кориците на списанията момичетата с мокра коса винаги изглеждат секси, но това в повечето случаи се дължи най-вече на Photoshop и професионална фотография. В действителност мократа коса изглежда мазна, а пък ушите ви може да изглеждат заострени. Затова правете снимки само когато косата ви е влажна – нито съвсем суха, но със сигурност не и мокра — това ще й придаде повече обем.

Най-важният съвет обаче за всяка фотосесия остава асиметрията. Асиметричните линии правят снимката по-жива и естествена, а ако стоите с лице напред не само, че тялото ви ще изглежда по-голямо, но и цялата снимка изглежда двуизмерно.

А вие коя от тези техники нямате търпение да изпробвате при следващото ви плажно приключение?

 

Снимки: Instagram / Pexels.com
Текст: Ивета Русинова

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мода

Свързани
Публикации