Ще превърне ли Дисни Елза в хомосексуална принцеса?

Повече от 10 000 души започнаха кампания в Туитър с искане принцеса Елза от анимационния хит „Замръзналото кралство” да стане първата героиня на „Дисни”, която вместо принц да има принцеса.

disney-princess-kissing

Филмът, който излезе по кината през 2013 г. пожъна огромни успехи, а неговите главни герои Елза, Ана, Олаф и Кристоф се превърнаха в най-продаваните анимационни лица през 2014 и 2015 г., пише британският в. „Гардиън”, цитиран от БНТ.

Кампанията излиза официално с хаштаг #GiveElsaGirlfriend „Дайте на Елза момиче”

Инициатор на причудливата кампанията е Алексис Изабел, която първа миналата седмица сподели хаштага . Той е споделян и в други социални мрежи, в които почитателите на филмчето настояват за първата „гей героиня” на Дисни.

elas

Наградената с „Оскар” песен към анимацията „Let it go”, в която Елза пее за своята свобода е възприета като метафора от гей общността, пише още „Гардиън”.

Изданието посочва, че „Замръзналото кралство” спечели толкова много почитатели заради нетипичния за приказките сценарии. “Замръзналото кралство” е първият филм на Disne, В който акцентът е поставен върху силната връзка между две сестри, а не между принца и принцесата.

Тук се появява и същественият проблем, как родителите ще обяснят избора на Елза на децата си, както и ще бъде ли това адекватен пример за подрастващи деца, за които детските филми са пример за подражание?

източник: dama.bg

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации