Българска дизайнерка впечатли Vogue

Модният свят говори за 24-годишната българска дизайнерка Иванка Христова! Талантливата дама придобива популярност покрай събитието Graduate Fashion Week, където представя изумителната си колекцията, вдъхновена от етно мотиви. А за нас, тя е специална, защото Иванка решава да вкара в нея нещо българско, което я отличава от останалите. Младата дизайнерка се спира на темата Кукери и Български фолклорни традиции. Нейната колекция е публикувана в British Vogue, Vogue Italia, Disorder Magazine и др.

“Влизането в CFW e много трудно”, споделя Христова, в интервю за “Who are They”. Tя разказва, че за да бъдеш допуснат да участваш, трябва селективна преценка на няколко панела, но силите и работата си заслужават, защото тази мащабна платформа осигурява страхотна изява на всеки млад дизайнер.

иванка-христова

Иванка Христова живее в Лондон със семейството си. Завършила е висшето си образование в University of East London със специалност “Моден дизайн”. Паралелно с това работи като студио мениджър в Couture ателието на Tomasz Starzewski, където се занимава с ръководството на студиото. В момента работи върху нова модна линия и собствения си бранд.

Ние сме истински вдъхновени от таланта и авангардния поглед на младата дизайнерка и ú пожелавамее да превзема още нови модни върхове.

ivanka hristova 4

ivanka hristova 5

ivanka hristova

ivanka hristova 1

източник: uspelite.com; whoarethey.com

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации