10 години Iskra Art (Видео)
Iskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TV
Дизайнерът и художник Искра Георгиева с 10 годишен юбилей и рожден ден

„Завладяващи, привличащи погледа и енигматични“ така световни издания описват бижутата на дизайнера Искра Георгиева. Уникати, които са притежание на популярни личности от ранга на Алиша Кийс, Мария Шарапова, Александра Стан, Рик Юн, култовите Depeche Mode и десетки родни знаменитости, артисти и стилисти. Повечето от тях бяха част от артистичното отбелязване на десет годишния юбилей на галерията и „Iskra Art“. Тя е в нов собствен дом, който всеки може да посети и разгледа.

Iskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TVIskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TV
В пространството на ул.“Емилиян Станев“ 1Б са изложени емблематични бижута и картини, които визуализират творческия път на дизайнера през годините. Той включва участие в световното изложение World Jewelry Facets (2013) в Париж, селектирани бижута за Vogue и Book of Dreams Volume 3, а творението „Дива грация“ е избрано и изложено в Сеул, Шанхай и Париж, редом до бижутата на Jean Paul Gaultier, Andy Farrow, Erickson Beamon.
„Усет, естетика, фантазия, смелост и характер…Това са само малка част от „моментите“, които изграждат добрия стил, но дори и той без вдъхновение бледнее. А като артист аз го откривам в емоциите и в любовта. Тя е моята вдъхновяваща сила, в която ако вложиш всичко от себе си, тя оживява във всяко творение. И тогава всичко има смисъл.“ – сподели Искра Георгиева по време на събитието.

Iskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TVIskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TV
Акцент на вечерта бяха оригиналите на картините – „Емоции“, в които е вложен огромен заряд от и креативна енергия. “Лудост без граници” , “Не виждам”, ” Ангелска Усмивка” и емблематичната “Шшш…” също имаха „символичен“ десет годишен рожден ден. Произведението ”Шшш…” е определян като блестящ артистичен колаж, чийто образци са събирани цели 30 години, а от него надничат всички онези табута, които ни връщат във времето на първородния грях на Адам и Ева. Този триумф на еротичното изкуство изважда на показ онова, което десетилетия е грижливо крито в трезорите на частните колекционери от зоркото око на моралистите. Рожден ден има и друга емблематична картина – „Ангелска усмивка“. Тя преминава границата на настоящето и оживява в бъдещето като добавена реалност. Вече е публичен и безплатен филтър в социалните мрежи, в който вашето лице ще оживее в самата картина.

Iskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TVIskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TV
„Това са мои картини от миналото, на които вдъхвам нов живот, чрез дигиталните инструменти на бъдещето. Това е нова форма на послание, която придава допълнителна стойност на изкуството. В картините си винаги съм използвала различни техники и похвати, за да интерпретирам идеята, емоцията или състоянието, което преживявам. Творя цял живот, нямам спомен точно от кога, но винаги ще помня, как започнах да създавам бижута и в 8-ми клас, започнах да ги продавам с една единствена цел, за да се грижа за бездомните кучета пред блока. Това е моята кауза. Щастлива съм, че днес тази моя любов към животните се прероди и от 2016г е реално функционираща фондация в подкрепа на бездомни животни „Stray angels“- допълни дизайнерът.

Iskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TVIskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TV
Част от гостите на събитието се включиха и в новата кампания на Искра Георгиева “Гардероб с кауза”- KauzaCloset.com. Това е мястото, където забравените дрехи оживяват, за да даряват топлина на животните в беда. Всеки желаещ, може да направи дарение, като с получените средства подкрепя „Stray Angels” strayangels.org
Кулминацията на събитието също бе в подкрепа на „Бездомните Ангели“. Всички гости оставиха своя „визуален отпечатък“ под формата на автограф върху картина. Скоро тя ще бъде изложена на благотворителен търг, средствата от който ще отидат в помощ на фондацията.

Iskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TVIskra Art Рожден Ден Мода Code Fashion TV

Събития

Свързани
Публикации