Ивет Лалова с поредна заявка за евромедал

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лаловa доказа за пореден път, че се намира в отлична форма.

ivet

В турнира от Диамантената лига в Осло тя се нареди на трето място на 200 м с личен резултат за сезона от 22.78 сек. С представянето си в Норвегия Лалова показа, че си остава фаворитка за медал в спринта на предстоящото Европейско първенство в Амстердам от 6 до 10 юли.

Победата отново отиде за безспорната номер 1 в тази дисциплина в последните няколко години Дафне Схипърс (Хол). Тя пробяга дистанцията за 21.93 сек, което е най-доброто време в света за сезона.

Припомняме, че преди дни нашата голяма спринтьорка стана европейски шампион на 100 м и пресече първа финалната линия с време 11.20 секунди, оставяйки зад себе си силната украинка Наталия Погребняк, която зае второто място. Трета остана представителката на домакините Муджинга Камбуджи с 11.34 сек.

През миналия май най-бързата бяла жена завърши втора с резултат 11.11 секунди в тази дисциплина, на турнира в Пекин. Успехът ú тогава осигури 3-то място в сезонната европейска ранглиста и равна 18-та позиця в световната класация на 100 м през 2016 г.

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации