5 продукта, които вредят на кожата ни

5 специфични опасни продукта, които са вредни за кожата ни

Plant-derived oils and naturally sourced fats and ingredients are better for your skin and body than chemical preservatives and stabilizers.

Всяко момиче мечтае да притежава перфектната кожа. В днешния свят развитата медицина предлага много ресурси за постигане на резултати от обикновен масаж, емулсии на лицето,  инжекции с  хиалуронова киселина. Процедури наистина дават ефект, но в повечето случаи, това отнема повече от шест месеца. В допълнение към лечението на кожата може да бъдат закупени водещите марки: кремове, лосиони, тоници и други. Но реклама, уви, не е гаранция за качество.

Има ли такова нещо като комедони козметика, т.е. запушва порите и да допринесе за акне: кремове, гелове, лосиони, пудри. Веществата са маслени комедоногенно (царевица, кокос, праскова, бадем, соя), ланолин, вазелин, олеинова киселина, сяра, сквален, сорбитан олеат, натриев лаурил сулфат, миристил лактат и други. Не забравяйте правилото: при закупуване на продукти за грижа и грим трябва да изберете продукти с най-много естествени съставки.

Храната, която консумираме също е от особено значение. Необходимо е да се изключат продукти, които вредят на кожата.

Ето списък на петте най-вредните продукти, към които кожата ни е най-чувствителна:

milk

1. Mляко

Според д-р Франк Липман, американски експерт в медицината, диетолог и специалист по храненето, краве мляко е в състояние да изостри проблема с обрив по лицето. Първоначално самото естество на млякото е предназначено за хранене на поколението, така че освен от протеини, мазнини и въглехидрати са налице вещества, които ускоряват растежа и развитието на телета. Всеки млечен продукт при дадено количество съдържа тестостерон, прогестерон, инсулин и други стимуланти. Лактоза (млечна захар) стимулира синтеза на инсулин, което допълнително засилва ефекта на стероиди върху кожата. По този начин, една чаша мляко повишава нивото на този хормон на 300%! Всичко това, от своя страна, има дълбоко въздействие върху нашите естествени хормони, провокира тези или други проблеми с кожата, най-често акне.

sweeteners_copy

2. Захар

Прекомерната консумация на захар е “хващане” на витамини от група В ( “красота витамини”) във всички органи и системи. Това може да доведе до нервна възбудимост, тежко нарушено храносмилане, чувство на постоянна умора, загуба на зрение, анемия, мускулни и кожни заболявания. Също така, излишък от захар в организма води до гликиране. Когато консумацията на големи количества захароза “допълнителни” молекули са комбинирани с протеинови молекули, образувайки “крайни продукти” гликация (CPG). В резултат на това на ККЕ унищожава колаген – протеин, отговорен за поддържане на кожата млада и еластична. По този начин, ако искате красива кожа, е необходимо да се въздържа от бонбони в никаква форма.

sea-salt-

3. Сол

Прекомерната консумация на солена и пикантна храна се отразява на общото състояние на кожата, но най-вече върху кожата около очите. Факт е, че след поглъщането на храната в тялото на сол започва натрупване на излишната течност, която образува подпухналост и торбички под очите. Липсата на витамини А и С, желязо дефицитна анемия и предизвика тъмни кръгове под очите. Пийте много вода, зелен чай, който укрепва стените на кръвоносните съдове, ядат много плодове и зеленчуци, Обогатете тялото на ценни витамини и минерали. Между другото, имайте предвид, че ако не се използва сол за готвене, това не означава, че тя се елиминира напълно от диетата.

coffee

4. Кафе

Освен, че приема на кафе ни прави по-нервни и възбудими, намалява смилаемостта на витамини и минерали, които са толкова необходими за красотата на нашата кожа. И най-важното – кафето води до преждевременно стареене на кожата, като намалява производството на колаген.

Gluten

5. Глутен

Компонентът, който е за изключване на притежателите на капризна и чувствителна кожа. Глутен вреди на лигавицата на тънките черва, което води до локално възпаление се развива диспепсия и нарушена абсорбция на хранителни вещества. Поради липсата на необходимост микро и макроелементи  имунитета намалява. Глутен се намира в пшеница, ръж, овес, ечемик, и е напълно отсъства в ориз, елда, просо, боб, царевица, картофи. Но не всичко е толкова просто: има “скрит” глутен, който се намира във всички меса, сладолед, кисело мляко, промишленото производство, сирене, майонеза и много други продукти. Опитайте за известно време, за да стане без глутен и да видим как ще се отрази на кожата ви.

източник: buro24.ru

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.