„Абсолютно забележителна история“ за тъмната страна на интернет славата

Братът на бестселър автора Джон Грийн дебютира с роман

Ханк Грийн е интернет сензация, може да се похвали с милиони фенове и последователи от цял свят и познава добре онази страна на известността, за която малцина се осмеляват да говорят публично. Първият му роман „Абсолютно забележителна история“ е забавно фентъзи приключение със сюжет от бъдещето и послания към настоящето. „Онлайн културата става все по-отровна“, смята Грийн. Според него губим себе си в анонимността на интернет общуването.

Главната героиня в книгата, Ейприл Мей, съвсем не подозира, че животът ѝ е на път да се преобърне само за една нощ. До вчера тя е била обикновена 23-годишна жена с нормален живот, работа, приятели… докато сензационното ѝ видео с неканен триметров робот-трансформър, когото нарича Карл, не я превръща в световна знаменитост. Но Карлове се появяват в още десетки градове по света и Ейприл трябва да се справи с променящите се обстоятелства и техните последствия.

Associated Press определя „Абсолютно забележителна история“ като комбинация от хумор, мистерия и научна фантастика, като отбелязва критичния поглед на автора към славата в целия ѝ „блясък”. Според списание People по-младият от братята Грийн отправя истинско писателско предизвикателство към брат си с „Абсолютно забележителна история”. Kirkus Reviews пък подчертава като достойнство на романа фокусът му върху човешката същност. Книгата става бестселър на The New York Times още с излизането си през септември 2018 г.

„Абсолютно забележителна история” е най-новото заглавие от издателската линия „Анишър“ на „Егмонт“: https://egmontbulgaria.com/p3437

За автора

Ханк Грийн е биохимик, предприемач, музикант, създател на съдържание с образователен характер, продуцент, влогър и писател. Заедно с брат си, автора на международни бестселъри Джон Грийн, поставя началото на YouTube канала VlogBrothers, който има над 3 милиона абонати и стотици милиони гледания. Ханк Грийн е създател и на видеоканалите Crash Course и SciShow. Неговото име стои и зад проекти като VidCon – най-голямата световна конференция за онлайн видеосъръджание – и NerdCon: Stories. Ханк живее в Мисула, щата Монтана, със съпругата си и малкия им син.

„Егмонт“ е водещо издателство за книги и периодика в България. Мисията на компанията е да създава качествено и иновативно съдържание, което вдъхновява, образова и забавлява.

В портфолиото на издателството влизат утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Рик Риърдън, Сара Дж. Маас, Джон Грийн, Вероника Рот и Стефани Майър. Сред основните му партньори са световни гиганти като Disney, Mattel, National Geographic, Hasbro, Microsoft и Mojang.

Издателството е част от водещата скандинавска медийна група Egmont с активности в 30 държави и над 6200 служители. Създадената през 1878 г. компания се развива в сфери като кино, телевизия, книги, списания, електронна търговия и дигитални услуги. Egmont е фондация, която дарява над 13 милиона евро годишно за осигуряване на по-добър живот на деца и младежи.

Повече за „Егмонт” в България: www.egmontbulgaria.com

Официална страница на Egmont: www.egmont.com

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации