Adidas by Stella McCartney: Спортно облекло за бъдещето на планетата
Stella McCartney и Adidas представят колекция спортни облекла, изработени от втечнен стар памук

https://www.instagram.com/p/Bz8nUrWJnBe/

Вероятно всички сме наясно със съдбата, която сполетява много от непродадените облекла, които луксозните брандове произвеждат. В случай, че не бъдат закупени, те биват изхвърляни в пригодените за отпадъци места или пък изгаряни, като по този начин безмилостно вредят на околната среда. Stella McCartney и Adidas, обаче, са тук за да сложат край на тази неприятна практика.

https://www.instagram.com/p/Bz_RbqqFEDf/

Новата колаборация на луксозния бранд със спортния гигант представя колекция, която ни позволява да бъдем модерни, без да се чувстваме виновни. Изработена от втечнен стар памук, устойчивата линия спортни облекла включва биоразградима рокля, както и първия в света изцяло рециклируем анурак.

За направата на „вечния анурак“ са използвани 60% процента еко материал, който е изработен от конците на стари дрехи, а останалите 40% се състоят от рециклирана прежда и органичен памук.

https://www.instagram.com/p/Bzi2RRSglKt/

Междувременно, за дизайна на гениалната биоразградма тенис рокля са използвани устойчиви материали и влакна, като смесена прежда от целулоза и микрокоприна.

https://www.instagram.com/p/BzivV9YA8Nl/

Освен, че е стилна и атрактивна, тази колекция цели и да се погрижи за необходимостта от устойчива мода, като осигурява алтернативни варианти на вредните производствени практики в модната индустрия.

„Не можем да чакаме повече да се търсят отговори и алтернативи. Чрез създаването на истински отворен подход към решаването на проблема с текстилните отпадъци, ние можем да помогнем на индустрията да превърне повече устойчиви практики в реалност. Чрез Adidas by Stella McCartney, ние създаваме продукти с висок стандарт, които освен всичко, защитават бъдещето на планетата.”
Stella McCartney

https://www.instagram.com/p/Bz-02Jzgmb-/

https://www.instagram.com/p/Bz-Y3JqFG6J/

https://www.instagram.com/p/Bz9LsAIFaLR/

Снимки: Instagram

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мода

Свързани
Публикации