Мисия „Понеделник“

 „Ако понеделник се пада почивен ден, това е чудесна възможност да мразите вторник“ 

Успивате се, събуждате се с главоболие. Първата ви мисъл е препълнения график и неотложните делови срещи, чувствате отегчени и неподготвени. Чашата дълго кафе не е само средство за разсънване, тя е ритуал, който тази сутрин ще бъде нарушен. В претъпкания гардероб да няма нищо подходящо, та това е закон. А на вас ви трябва онази дреха, която се оказва безследно изчезнала в някой ъгъл. В бързината грабвате първото, което видят очите ви защото на всичкото отгоре сте на прага да закъснеете.

Попаднахте в задръстване, да това е то понеделнишкото утро! Благополучното пристигане до работното място не е повод да считаме мисията за успешна, защото сме забравили точно онази папка…
Не видяхте локвата в която току-що потънаха чисто новите ви ботуши…познато!
Лесно е да се фокусирате върху негативните страни на ежедневието, вместо върху позитивните. Началото на седмицата – най-омразният момент за всяка работеща жена.

Единственото, което може да направите е да намерите начин да обърнете нещата в своя полза.

Насладете се на обедната си почивка! Тя е глътка въздух, затова я поемете дълбоко и правилно. Сега е момента за пропуснатото сутрешно кафе.

Импровизирайте! Работата в понеделник се оказва доста повече от всеки друг ден в седмицата. Приемете го като стимул за добра организация с щипка въображение.

Направете план за следващия уикенд. Смяна на локацията, вкусна храна, топла напитка, разходки сред есенната природа, сън в приказна къщичка на тиха фонова музика с любимия човек например… мечтано откъсване! Това ще ви зареди още в първия ден от седмицата и ще ви мотивира тя да премине по най-добрия начин.


А петък вечер? За малко да пропуснем петък вечер, вземете инициативата и се погрижете за вълнуващо домашно парти с приятелки.

Тягостният понеделник минава неусетно и приятно… Мисия успешна! 

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Лайфстайл

Свързани
Публикации