“Ателие” се намира до ул. “Оборище”, в съседство с още няколко от свежите столични ресторанти. Познато е с интересната си и вкусна храна – с изявен био и занаятчийски уклон, както и с приятния и уютен интериор и много добро обслужване. “Ателие” заслужено достигна и до финала в категорията “Вкусно място” в конкурса на сп. Бакхус “Ресторант на годината, 2013 “
С артистичния си и стилен интериор “Ателие” очарова веднага. Това е едно от най-добрите бистра на София – свежо и уютно място, с интересно, вкусно и стегнато меню, разпределено в пет секции с три до пет предложения. Храната тук е повече от приятно разнообразие на фона на доскучаващата софийска сцена.
Също така стегната, но напълно задоволителна е и винената листа, в която присъстват повечето от основните стилове, дестинации и ценови категории. Обслужването е дискретно и ненатрапчиво, грешките са рядкост. „Ателие“ е място, от което човек трудно би останал разочарован.