Benefit Cosmetics с първия си модел със синдром на Даун

Benefit нае модела Кейт Грант като посланик на марката 

Кейт Грант вече е разбила стереотипите като първия международен победител в конкурс за красота със синдром на Даун. Марката казва, че те са привлечени от нейното „желание за живот” и „невероятна енергия”.

Кейт е на 20 и направи истински фурор в историята на грима през миналата седмица, след като Benefit Cosmetics я направи модел на новата си течна очна линия и посланик на марката.

“Открихме Кейт случайно през лятото на 2018 г., когато видяхме нейно видео във Facebook за пътуването ѝ, за да стане модел”, разказа представител на Benefit пред Daily Mail. – “Веднага се влюбихме в нея”.

След като събра и хиляди лайкове в Instagram, позираща с очната линия, Benefit реши да я помоли да бъде официален посланик на марката.

“Тя въплъти всичко, за което се борим като марка, така че знаехме, че трябва да намерим начин да работим с нея”.

 

Снимки: Instagram / benefitcosmeticsuk

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.