Чокър Metanoa de la Rose: Подари първия диамант на дъщеря си

Къде класиката среща модните тенденции ли? В един много специален подарък, създаден за абитуриентки…

Баловете наближават и ако твоят не предстои, то със сигурност отваряш албума, за да си припомниш миналото.

Колкото и различни подаръци да си получилa, един е бил най-запомнящ се и най-важен. На прага на женствеността, една единствена остава най-ярката личност в живота ти. Тази, която те е научила да бъдеш жена.

Подаръкът на майката е животът, който ти е дала, подкрепата и любовта, с която е изпълнила дните ти до този важен момент. За да не забравяш никога нежността и за да носиш винаги със обичта на това туптящо за теб сърце, Metanoa de la Rose създаде съвършения подарък за абитуриентките.

След спиращата дъха красота на черната роза, Metanoa надхвърля и най-смелите мечти на дамите, създавайки бижу, не само с уникален дизайн, но и с вдъхновяващ завет.

Подари първия диамант на дъщеря си – това е посланието на чокъра на Metanoa. Малкият черен диамант, в прегръдките на розата е единствен по рода си и рядко срещан в природата. Така напомня във всяка секунда на дамите, които го носят, за тяхната уникалност и сила.

Бижуто на бранда е не просто моден аксесоар от най-стилна величина, то носи със себе си вековна история.

От дълбока древност чокърът е символ на силните и независими жени, успели да превърнат себе си в легенди. Модното пътешествие на аксесоара започва от древна Елада, пътува през екзотиката на японските гейши и стига до буржоазна Франция и английския кралски двор, където се превръща в символ на аристокрацията. От Ан Болейн и балерините на Дега, киноиндуструята не подминава този нестихващ тренд. 90-те години на миналия век са новият бум на чокъра с филма на Тарантино Pulp Fiction и легендарната Натали Портман в Leon на Люк Бесон. Няма как да не се сетим и за самата Пепеляшка, която отива на бала в двореца, именно с чокър около врата.

Това е бижуто на смелата, независимата, остроумната, свободомислещата дама. Чокърът изразява статута на жените, които са имали правото и силата да се докоснат до знанието и да имат право на собствено мнение.

Това е и пожеланието на Metanoa към младите дами, които ще се разделят с момичешката невинност и ще пристъпят прага към женската увереност – спомен от деня, в който започват да градят сами своето красиво бъдеще.

Всеки малък детайл от подаръка е изработен ръчно, с огромно внимание и желание, за да се превърне в съвършен и да остави най-красив спомен за себе си.

Приказният подарък можете да намерите в бутика на Metanoa de la Rose в хотел Маринела, където ще станете свидетели на 3-минутния ритуал по опаковането и ще получите своето пожелание към него.

 

“Дъще, Цвете мое,

Ето ти вече си на прага на собствения си живот, а сякаш вчера усещах сърчицето ти в мен.  Сякаш беше вчера, когато беше толкова мъничка, че се побираше цялата в скута ми….

…Затова ти подарявам символа на вечността – Черния диамант, вплетен в Роза, с надеждата, че където и да си, той винаги ще ти напомня, че някъде там, на едно Сърце разстояние, твоята майка ще те подкрепя с твърдостта на камък и нежността на цвете…

…Един ден ще имаш брилянт, детето ми, подарен от мъжа в живота ти. Пожелавам ти тогава камъкът на ръката ти да е символът на любовта, която заслужаваш.

Но нека днес, това бижу, което получаваш, да е моята подкрепа, моята любов и моето пожелание за на добър път!… “

Откъс от Писмото на Metanoa de la Rose с думите, които всяка абитуриентка заслужава да чуе от своята майка.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.