Code Fashion х Bloggers of Bulgaria: Поля Вълчева из света на българския блогър

В първия петък на април ще ви зарадваме с едно свежо и приятно интервю с победителката в конкурса “Мемоарите на един блогър”. С това ще поставим и началото и на най-новата рубрика на Code Fashion х Bloggers of Bulgaria.

Тя е млада и талантлива, вдъхновена и вдъхновяваща. Тя е победителката в конкурса на Code Fashion “Мемоарите на един блогър”. Тя е Поля Вълчева – талантът зад mypinkylife.com, и днес тя открехва завесата, за да ни допусне в света на един български блогър.

https://www.instagram.com/p/Bqg5JssD5gG/

Кога започна своя блог и какво те подтикна да го направиш?

През август 2018 официално публикувах първите си статии на mypinkylife.com Когато започнах да градя идеята за блога исках слава, исках да бъда като големите блогъри с много последователи и да бъда търсена за различни колаборации. Сега

просто искам да съм полезна, да вдъхновявам и да бъда нечий любим блогър.

Кои са предизвикателствата на това да бъдеш блогър?

Няма предизвикателства, а възможности – или грабваш момента и развиваш идеята в статия и дори нещо повече… или просто го оставяш да отмине. Оправдания като „нямам време, защото работя друга работа“ означава просто нисък приоритет и липса на желание.

Кое е най-любимото ти нещо от това да имаш собствено поле за изява от този тип?

Запознанствата с млади и амбициозни хора. Възможността да черпя положителна енергия от тях е просто пристрастяваща.

https://www.instagram.com/p/Bs3oLGEDiTa/

Кое е най-голямото ти вдъхновение?

Колкото и смешно да звучи, най-голямото ми вдъхновение остава блуждаенето (смее се) или иначе казано – времето през което се взирам в една точка и просто мечтая.

Колкото повече освобождавам съзнанието си и го оставам да се рее представяйки си хипотетични ситуации, толкова по нечовешки идеи ми хрумват … само смелост се иска да бъдат осъществени.

До колко мислиш че е развито блогърството в България? Какво му липсва според теб?

Блогърството в България е развито до толкова, че може би 3 от 10 момичета (надявам се не е повече), имат блог свързан с козметика и искат да бъдат популярни правейки подобно и дори еднотипно съдържание. На блогърството в България му липсва идентичност, липсва му желание и постоянство. Липсва му стил, естетика и дори някаква лична история. Липсва гласност на всяка една различна от обичайните статии, такава че да достигне до максимално много хора и те да се замислят за нещата от живота. Най-вече за тях… Попадала съм на статии, които са достойни да бъдат преподавани в училище, в час по философия или дори да бъде създаден допълнителен час за емоционална интелигентност например. Силно се надявам това да се случи скоро…

Какви са качествата, които трябва да притежава един блогър?

Това да бъдеш премерен, казвайки много неща с малко думи е може би най-доброто оръжие на всеки успешен блогър. Креативността и чувството за естетика са силно препоръчителни. И не на последно място – вярата в самия себе си.

https://www.instagram.com/p/Bq9ZbaPj1vP/

Какво би посъветвала всички онези, които обмислят дали да започнат свой собствен блог?
Както съм написала в любимата си статия – трябва да започнем да действаме сега и да не отлагаме нищо за следващия момент. Да не се отказваме, защото ще е трудно – да изберем дизайн, име и какво ли още не, но има едно нещо, което е по-важно – ще си заслужава. Един ден, когато погледнем назад ще знаем, че ако не друго то поне сме опитали.
Не на последно място – да повярваме в себе си. Винаги ще има въпрос „Ама дали ще се хареса?“ и от личен опит ще ви кажа, че ще се хареса… може да не е от гаджето или най-добрата ви приятелка, но

там някъде има хора, които се вълнуват от същите неща и припознават себе си във вашите блог-постове.

С какво блогърите допринасят на читателите си и обществото като цяло?

Според зависи от контекста и тематиката, за която пишат, блогърите могат да бъдат полезни в различни аспекти. Могат да бъдат полезни с некупеното си мнение за даден продукт и/или услуга или поглеждайки по-‘deеp’ на нещата – с това, че там някъде, някой изпитва същите чувства и има същите мисли като нас. Не е ли това истински полезно и ценно? Да знаем, че не сме сами..

https://www.instagram.com/p/Bv3Qbauj3eg/

Кой е твоят любим блог/блогър?

Научих за българското блогърство от Алис – @mademoiselleaia и до ден днешен нейният блог остава много любим за мен. Дизайнът, стилът на писане и сладостта, която добавя към всяка една статия са нещата, които правят „мястото ѝ“ толкова зареждащо. Следя с интерес и @dreamlandbydeya – изключително сладка и непринудена, отзивчива и много искрена.

Твоят съвет към колегите блогъри:

Бъдете истински, развивайте се, като опитвате и се учите всеки ден на нови неща, не подражавайте на известните блогъри – създайте собствен и разпознаваем стил. И не забравяйте – отговаряйте на съобщенията, които ви пишат вашите последователи. За вас може и да е нищо, но за тях това означава много.

Blog / Instagram

Като част от рубриката Code Fashion х Bloggers of Bulgaria, всяка седмица различен гост-блогър ще блесне със собствена статия, сервирайки ви свеж кокейл от талант и вдъхновение, с който да си набавите перфектното начало на идния уикенд. Очаквайте нови материали всеки петък, тук, на www.codefashion.bg

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.