Дами Канят: Опияняващо романтични (Видео)

Сомелиерът Слави Райчев в „Дами канят”: Пиите любимото си вино, независимо от сезона и храната

Поредният, трети, епизод от втори сезон на женското предаване по Code Fashion TV, „Дами канят” е посветен на любовта и виното. Предаването започва ударно със „Здравословно със Силвия”, която разкрива афродизиаците в храните. Според нея трапезата на влюбените трябва да бъде отрупана от банани, аспержи, стриди, бадеми, босилек, шоколад, авокадо, смокиня и мед, които са изключително добра компания на всеки вид вино.

В рубриката „Актуално” младият сомелиер Слави Райчев разбива някои от най-разпространените митове за виното. Според него виното е въпрос на вкус и предпочитания и съобразяването на различните видове вино със съответната храна е отживелица. Райчев, който определя себе си като шовинист по отношение на виното, подчертава, че българското вино е чудесен избор за трапезата на Свети Валентин. Сомелиерът очертава тенденциите във винената индустрия и отрича розето като женска напитка.  „При розетата има тренд и това е в стила на производство. Все повече се налага стилът „ прованс”. Това са по-бледи розета. На нашия пазар повечето потребители имат любими сортове, например Совиньон блан. Традицията за  пиене на червено вино през зимата,  розе и бяло през лятото е традиция, която има само при българите. Навън такова нещо няма.” – споделя той и допълва: „Виното има повече отношение към храната и настроението, отколкото към сезона. Какво вино да  пием? Любимото!”

Юлияна Дончева и Ива Екимова срещнаха зрителите с младия поет Мартин Стратиев, които посвещава последната си стихосбирка „Тероар”на Сдружение „Деца с онко-хематологични заболявания”.  От всяка продадена книга той отделя по 1 лев за сдружението, в което експерти, родители и доброволци се грижат за децата, така че да имат активен социален живот и да не живеят в изолация.

Гости в рубриката „На високи токчета” бяха носителката на титлата Мисис България Галина Димитрова в компанията на своя любим Емил Андреев. В навечерието на Свети Валентин те разказват една истинска приказка за влюбени, в която споделят любовта си един към друг, начина, по който са се запознали и това, което ги е привлякло един към друг.

Кои са най-подходящите подаръци за влюбените и как да прибавим романтика и сладост към празника, разкрива Пария в рубриката „Намигване по женски”. Тя представя NV Flowers и сладките, ароматизирани мечета от цветя.  И още в предаването д-р Смилов презентира иновациите в избелването на зъбите, а астрологът Кирил Горанов разкрива каква е любовта за представителите на зодия Лъв.

Сезон 2 на предаването „Дами канят” се излъчва всяка неделя, точно в 10.00 часа.

„Дами канят”, както и всички предавания на Code Fashion TV, публиката може да гледа в мрежата на Vivacom, Mtel, Bulsat fusion, Виора Интерактив, Норт Вест Юнион, Силистра кабел и, а вече и в цяла Европа, благодарение на Intelsat 904 45.0 и, разбира се, 24 часа, 7 дни в седмицата, в сайта на медията  http://tv.codefashion.bg/.”

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Събития

Свързани
Публикации