Деним, моя любов
От работническо облекло до световните модни подиуми – денимът владее тенденциите до съвършенство и слага всичко друго в задния си джоб

Едва ли от момента на създаването си през 1853 до днес, има дори и един ден, в който денимът да не е модерен. Любимото облекло на западния свят през 50-те години на 20 век. Топ тенденция сред хипитата през 60-те. Основната дреха в гардероба на каубоите, работниците. Исторически момент за Леви Щраус. Денимът, джинсите или дънките, както ги наричаме у нас, са основа на модната индустрия десетилетия.

Но какво ги прави толкова базови и едновременно с това, толкова отличителни?

Удобството е първият им плюс. Денимът е чудесен както за лятото, така и за зимата. Устойчив е, стига да е добър. Дори и да се износи или скъса, това го прави още по-модерен.

Може да се съчетае в всичко. Наистина с всичко. Сако, риза, кожено палто, сандали на висок ток, кубинка, перлена огърлица.

Мъжете и жените го обожават под всякаква форма. Риза, панталон, пола, яке, шапка, чанта.

Той е вечен, непреходен, класически, модерен и никога не можете да сбъркате с него.

2020 е поредната силна година за денима. Залива модните подиуми с колекции на брандове като Balmain, Christian Dior, Tom Ford, Isabel Marant, Givenchy, Saint Laurent и много други.

Street style-а е първата му любовница и най-вярната.

Светлините на прожекторите го обожават и денимът няма намерение да слиза от сцената.

А вие колко чифта джинси, дънки или както там им казвате, имате в гардероба?

 

Снимки: Getty Images

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мода

Свързани
Публикации